У Нью-Йорку хочуть вводити щурам протизаплідні для зменшення їхньої народжуваності

Джерело: Pubity

У Нью-Йорку хочуть зменшити народжуваність щурів, вводячи гризунам протизаплідні засоби.

Незабаром міська рада Нью-Йорка розгляне відповідний законопроєкт. Якщо його приймуть, то міська влада вибере дві зони, де живуть щури, для розміщення контрацептивів, а потім спостерігатиме, чи зменшуватиметься кількість щурів. Пілотна програма триватиме 12 місяців.

Законопроєкт, який отримав назву “Закон Флако”, спрямований на зменшення ризику застосування родентицидів для інших популяцій тварин, наприклад птахів. Наприклад, у популярної сови Нью-Йорка Флако, яка померла, виявили в крові щурячу отруту.

Протизаплідний засіб подаватиметься щурам у солоній, наповненій жиром гранулі. Цей спосіб є менш шкідливим варіантом контролю популяції щурів.

  • В Японії у порізаному білому хлібі популярного бренду знайшли рештки щурів, через що великий японський постачальник харчових продуктів відкликав понад 100 000 упаковок.
  • Протягом останніх десятиліть популяція вовків у Італії, яка постійно зростає, почала наближатися до міських районів, частково приваблена смачною здобиччю, такою як щури і миші. Однак результати нового дослідження свідчать, що отрута, якою труять гризунів, загрожує життю хижаків.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалило новий вид ліків для лікування шизофренії.

У п’ятницю ввечері, 27 вересня, в інтернет-каналах поширили інформацію про те, що чоловіки у балаклавах нібито “захопили” столичний ТРЦ “Sky Moll”. Однак правоохоронці спростували інформацію.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.

Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік хвороб і станів, за яких призначатиметься застосування ліків з медичного канабісу.

Колишньому вчителю фізкультури повідомили про підозру у ґвалтуванні та розбещенні хлопчиків у Харкові. Правоохоронці заявили, що згодом він “сховався” у монастирі на Тернопільщині.