Завершилась зустріч Трампа та Зеленського: результати

Джерело: Fox News

Завершилась зустріч Президента України Володимира Зеленського та кандидата у президенти США Дональда Трампа у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку.

Перед початком зустрічі Трамп сказав, що для нього “честь” зустрітися з українським президентом і похвалив його ставлення до їхньої розмови у 2019 році, яка спровокувала перший імпічмент Трампа. 

“Він [Зеленський] міг би стояти і грати мило. Але він був як шматок сталі. Він сказав, що президент Трамп не зробив нічого поганого”, – сказав колишній президент.

Зеленський заявив, що вони з Трампом поділяють “спільну точку зору, що війну в Україні потрібно зупинити, і Путін не може перемогти”.

Раніше ми повідомляли, що перед початком зустрічі Трамп сказав, що у нього “дуже хороші стосунки” з українським президентом, а також “дуже хороші стосунки” з Путіним.

Стоячи поруч із ним, Зеленський одразу відповів на ці слова, висловивши сподівання, що їхні стосунки із Трампом все ж кращі, ніж з Путіним. Трамп відповів: “Для танго потрібні двоє, і ми це зробимо”.

“Путін убив стільки людей, і, звичайно, нам потрібно зробити все, щоб тиснути на нього, щоб він припинив цю війну. Він на нашій території. Це найголовніше. Він на нашій території, і як зупинити війну, тиснути на нього, як можемо, ми повинні це зробити”, – сказав Зеленський.

Трамп сказав:

“Це ганьба, що відбувається в Україні — стільки смертей, стільки руйнувань”.

Він також вкотре заявив, що міг би “досить швидко” досягти угоди між Зеленським і Путіним, але відмовився надати подробиці того, що передбачає ця угода. 

Після зустрічі Трамп сказав Fox News, що він “багато чому навчився” з зустрічі із Зеленським.

“Я думаю, що я не змінив точки зору: ми обидва хочемо, щоб це закінчилося, і було укладено чесну угоду. Вона має бути чесною. Я думаю, що це станеться в потрібний час”, – сказав Трамп. 

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.

Голова Рахункової палати України Ольга Піщанська наголосила, що бюджет на наступний рік спрямовано на фінансування безпеки й оборони України і є “бюджетом війни”.

Завершилась зустріч Президента України Володимира Зеленського та кандидата у президенти США Дональда Трампа у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку.