За день ворог здійснив 41 обстріл Сумщини – ОВА

Джерело: Сумська ОВА

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів.

Під російськими обстрілами були Хотінська, Миропільська, Білопільська, Річківська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Глухівська, Шалигинська громади.

Великописарівська громада: здійснено пуск КАБів (чотири вибухи), скидання з БпЛА  боєприпасів (п’ять вибухів), обстріли з використанням FPV-дронів (13 вибухів) та мінометні обстріли (13 вибухів).

Краснопільська громада: ворог здійснив скидання з БпЛА вибухових пристроїв (п’ять вибухів), обстріл з використанням FPV-дрона (вибух) та мінометний обстріл (п’ять вибухів).

Новослобідська громада: окупанти скинули з БпЛА вибухові пристрої (два вибухи), здійснили пуск КАБів (три вибухи), мінометні обстріли (14 вибухів) та обстріл з використанням  FPV-дрона (вибух).

Шалигинська громада: здійснено пуск КАБів (п’ять вибухів) та обстріл з FPV-дронів (три вибухи).

Хотінська громада: також були пуски КАБів (шість вибухів).

Білопільська громада: ворог бив з артилерії (вісім вибухів).

Річківська громада: противник здійснив пуск КАБів (два вибухи).

Миропільська громада: росіяни скинули з БпЛА запальні боєприпаси (п’ять вибухів).

Глухівська громада: ворог здійснив атаку FPV-дронами (два вибухи).

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.