Українка в Німеччині керувала сервісом, що транслював заборонені російські телеканали

Джерело: DW

Німецькі митники ліквідували нелегальний онлайн-сервіс, що транслював заборонені російські телеканали, зокрема RT (Russia Today – ред.) та “Россия 1”.

Сервісом протягом понад двох років керували 37-річний німець і 42-річна українка. Під час обшуків вилучили обладнання для ретрансляції, документацію та 40 тис. євро готівкою, а також конфіскували 120 тис. євро, отриманих незаконно. Інтернет-домен сервісу був заблокований.

Подружжю загрожує тюремне ув’язнення від року.

Довідка: в лютому 2022 року в Німеччині заборонили мовлення RT DE. 1 березня того ж року Рада ЄС заборонила мовлення RT English, RT UK, RT Germany, RT France, RT Spanish та Sputnik, вважаючи їх загрозою громадському порядку і безпеці. У грудні 2022 року ЄС призупинив ліцензії на мовлення НТВ/НТВ “Мир”, “Россия 1”, РЕН ТВ та “Первого канала”.

  • Платформа Meta заборонила на своїх майданчиках Russia Today (RT), “Россия сегодня” та інші російські державні медіамережі.
  • У США заявили, що російський державний телеканал Russia Today (RT) займається розвідувальними операціями та закуповує зброю для війни РФ проти України.
  • Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Москва буде атакувати американські ЗМІ у відповідь на санкції Сполучених Штатів проти російського держагентства “РИА Новости”, телеканалу Russia Today (RT) та всієї медіагрупи “Россия сегодня”.

28 вересня ворожі війська обстріляли магазин у Покровському районі Донецької області, внаслідок чого загинули двоє людей, а один був поранений.

28 вересня Литва оголосила про надання нової партії військової допомоги Україні. Загальна сума допомоги Литви з початку вторгнення зросла до понад 683 мільйонів євро.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.

26 вересня в Києві стартував літературний фестиваль “Книжкова країна”, який, на перший погляд, зосереджується переважно…