Помірні дощі та пориви вітру: прогноз погоди на 29 вересня

Джерело: Укргідрометцентр

За даними синоптиків, у неділю, 29 вересня, в низці областей України пройдуть помірні дощі, подекуди – пориви вітру до 15-20 м/c.

В західних та Житомирській областях хмарно, значні (у Волинській, Хмельницькій та Житомирській областях помірні, місцями значні) дощі, зниження температури впродовж
доби до 9-14°; в Карпатах сильний дощ, температура впродовж доби 4-9° тепла.

Вітер північний, 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с.

На решті території країни мінлива хмарність, без опадів, лише у Київській та Вінницькій областях вдень місцями короткочасний дощ; температура вночі 11-16°, вдень 19- 24°, у південній частині до 27°.

Вітер південно-східний з переходом у Київській, Чернігівській та Вінницькій областях на північний, 7-12 м/с, вдень у північних та східних областях місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві сьогодні мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень місцями короткочасний дощ. Вітер південно-східний з переходом на північний, 7-12 м/с, вдень місцями по області пориви 15-20 м/с. Температура вночі 11-13°, вдень 19-24°. У столиці вночі 14-16°, вдень 21-23°.

Фото: Укргідрометцентр

Зранку 29 вересня російські військові масовано атакували Суми, скинувши на місто 13 авіабомб. Внаслідок руйнувань у трьох районах міста кількість жертв зросла до 11 людей. З-під завалів вдалося врятувати жінку, яку вже передали до медиків. 

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру, зазначивши, що найжахливіші злочини відбуваються, коли світ мовчить.

Верховний суд Бразилії постановив, що соціальна мережа X все ще має сплатити трохи більше 5 мільйонів доларів у вигляді штрафів, перш ніж їй буде дозволено відновити роботу в країні.

У суботу тисячі людей вийшли на вулиці Лісабона та інших португальських міст, протестуючи проти різкого зростання орендної плати та цін на житло. Криза на ринку нерухомості залишає багатьох без можливості знайти доступне житло, що викликає дедалі більше невдоволення.

В Україні триває 949-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 651 тисячу осіб.