В Росії ГУР ліквідувало полковника, що готував фахівців з БпЛА – ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

Джерело: Суспільне, LIGA.net, РБК-Україна

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації. Про це повідомляє низка ЗМІ з посиланням на джерела в розвідці.

Спецоперація, яка відбулася в ніч на 27 вересня, була проведена місцевим рухом спротиву спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Коломєйцев займався підготовкою російських фахівців з експлуатації безпілотників, включаючи операторів і технічний персонал для ударних дронів-камікадзе типу “шахед”.

“Рух спротиву масштабується, розширює свою діяльність по всій Росії та за її межі, як ми і попереджали раніше. Кожен російський воєнний злочинець, кожен причетний до агресії проти України є нашою ціллю незалежно від посад, віку, статі та місця перебування. Ми будемо знищувати всіх, на чиїх руках кров українців доти, доки російський режим не припинить війну та не відповість за всі свої злочини”, — повідомило джерело.

UPD: ГУР опублікувало повідомлення про смерть полковника, однак не вказало своєї причетності до цього.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.

28 вересня ворожі війська обстріляли магазин у Покровському районі Донецької області, внаслідок чого загинули двоє людей, а один був поранений.

28 вересня Литва оголосила про надання нової партії військової допомоги Україні. Загальна сума допомоги Литви з початку вторгнення зросла до понад 683 мільйонів євро.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.