Американський репортер перервав прямий ефір, щоб врятувати жінку з затопленого авто

Джерело: AP

Американський телерепортер Боб Ван Діллен, перервав свій прямий ефір про ураган “Хелен”, щоб врятувати жінку з автомобіля, що застряг у воді. На відео він стоїть під дощем з затопленим авто за спиною і розповідає, як жінка потрапила в небезпечну зону.

Репортер каже, що зателефонував до служби порятунку 911, і чути, як жінка кричить, а він намагається запевнити її, що допомога вже в дорозі. Потім він каже в камеру: “Така ситуація. Ми зв’яжемося з вами через деякий час. Я подивлюся, чи зможу я ще чимось допомогти цій жінці”.

Потім видно, як Ван Діллен пробирається крізь воду з жінкою на спині, несучи її в безпечне місце.

Пізніше, в інтерв’ю, він сказав, що кинув усе, щоб допомогти.

“Я витягнув гаманець зі штанів і пішов туди, зайшов у воду по груди. Вона (водійка – ред.) була там, все ще пристебнута в машині, а вода підіймалася і підіймалася в саму машину, так що вона була майже по шию занурена у власній машині”, – сказав ведучий.

Директор з питань журналістики та медіаетики Центру прикладної етики Марккула Університету Санта-Клари, Субраманіам Вінсент зазначив, що це приклад перетину професійної ролі репортера та людської відповідальності.

“Очевидно, що, хоча він мав професійний обов’язок висвітлювати події, є також людина, життя якої може бути під загрозою. Тож рішення, яке він прийняв, — це людський поклик”, — сказав він.

  • Французький фотограф Френк Фурньє, відомий своєю фотографією 13-річної Омайри Санчес, яка загинула після 60 годин у пастці під уламками в результаті виверження вулкана Невадо-дель-Руїс (Армеро, Колумбія) у 1985 році, пояснив, чому не зміг її врятувати.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

В Лондоні відкрили перший світі бар та тему 007 для шанувальників Джеймса Бонда.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

У Данії під час розкопок великого поховання часів вікінгів виявили 50 добре збережених скелетів.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.