На заводі, який виробляє компоненти для iPhone, спалахнула пожежа

Джерело: Reuters

В суботу, 28 вересня, на заводі Tata Electronics на півдні Індії, який виробляє компоненти для iPhone, спалахнула пожежа. Щонайменше десять людей отримали медичну допомогу, двох госпіталізували.

Цей інцидент став останнім, що вплинуло на ланцюжок поставок iPhone від Apple. Це також останній із серії інцидентів, які вплинули на постачальників Apple в Індії за останні кілька років.

Пожежа спалахнула біля іншої будівлі в комплексі Tata, де найближчими місяцями будуть випускати iPhone.

Пожежу повністю ліквідовано, повідомив керівниця районної адміністрації К.М.Сараю. За її словами, рішення про те, коли можна відновити виробництво, не прийнято.

“Випари все ще надходять, оскільки це хімічна небезпека. Пошуково-рятувальній групі знадобиться час, щоб увійти всередину та провести оцінку. Нам доведеться почекати до завтра”, – додала вона.

Сараю сказала, що 523 працівники були на зміні, коли спалахнула пожежа, і що всіх евакуювали.

Tata Electronics разом із Foxconn є одним із найбільших контрактних виробників iPhone в Індії. Компанія заявила, що розслідує причину пожежі та вживе необхідних заходів для захисту працівників та інших зацікавлених сторін.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Букви підготували підбірку різноманітних фільмів, які вийдуть на екрани вже в жовтні.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Міністерство юстиції США відкрило кримінальні звинувачення проти трьох іранських оперативників, підозрюваних у зламі президентської кампанії Дональда Трампа та поширенні викраденої інформації в ЗМІ.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.