Реклама грузинської правлячої партії щодо війни в Україні розлютила опозицію країни

Джерело: Reuters

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.

Реклама, яка вперше з’явилася в четвер на рекламних щитах у Тбілісі та на телебаченні, показує зруйновані українські міста та села в контрасті з мирними грузинськими, з підписом: “Ні війні! Обери мир”.

На одному з банерів зображений Маріупольський драмтеатр, де сотні українських мирних жителів загинули під час російського авіаудару, та поруч грузинський театр.

Фото: Reuters

Правляча партія “Грузинська мрія” намагається утримати владу на виборах 26 жовтня проти переважно прозахідної опозиції. 

“Я ніколи не бачила нічого такого ганебного, такого образливого для нашої культури, традицій, історії та віри”, – сказала президентка Саломе Зурабішвілі.

Колишній прем’єр-міністр “Грузинської мрії”, який став лідером опозиції, Георгій Гахарія назвав рекламу на “огидною”.

В МЗС України назвали рекламу “неприйнятною”.

“Грузинська мрія” виступає за зв’язки з Москвою та неодноразово звинувачувала опозицію та західні країни у прагненні втягнути Грузію у війну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.