Соцмережа Х має сплатити понад $5 млн штрафів перед відновленням роботи у Бразилії – суд

Джерело: Reuters

Верховний суд Бразилії постановив, що соціальна мережа X все ще має сплатити трохи більше 5 мільйонів доларів у вигляді штрафів, перш ніж їй буде дозволено відновити роботу в країні.

Раніше цього тижня американська соцмережа Х, що належить мільярдеру Ілону Маску, заявила, що виконала накази суду припинити поширення дезінформації, і попросила зняти заборону на роботу платформи в Бразилії.

Натомість суддя Олександр де Мораес відповів постановою, згідно з якою X та його законний представник у Бразилії все ще повинні погодитися виплатити загалом 18,3 млн реалів (3,4 млн дол.) у вигляді штрафів, які раніше були винесені судом.

У своєму рішенні суддя сказав, що суд може використовувати ресурси, уже заморожені з облікових рахунків X і Starlink у Бразилії, але для цього супутникова компанія, яка також належить Маску, повинна була відмовитися від розгляду апеляції на блокування коштів.

Суддя також виписав новий штраф у розмірі 10 млн реалів (1,8 млн дол.) за те, що продовж короткого проміжку часу минулого тижня X знову була доступною для деяких користувачів у Бразилії.

За словами людини, близької до X, компанія, швидше за все, заплатить усі штрафи, але розгляне можливість оскаржити додатковий штраф у розмірі 10 млн реалів, які були накладені судом після блокування платформи в країні.

Зазначається, що соцмережа X з кінця серпня заблокована в Бразилії після того, як Мораес постановив, що компанія не виконала накази щодо обмеження мови ненависті на платформі та призначення місцевого законного представника.

Армія оборони Ізраїлю повідомила про загибель високопоставленого представника “Хезболли” Набіля Каука під час авіаудару в суботу ввечері в передмісті Бейрута.

Повномасштабна російсько-українська війна, що триває вже третій рік, а загалом має понад десятирічний досвід, створює…

У харківському метрополітені вперше в історії на посаді машиніста поїзда почала працювати жінка. Нею стала 25-річна Анастасія Мазуркова.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович ініціювала перевірку всіх закладів, де цілодобово перебувають діти. Причиною стало виявлення можливих випадків насильства у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині.

Американський актор Джонні Депп під час перебування на Міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні, Іспанія, відвідав лікарню університету Доностії.