В Ізраїлі заявили, що ліквідували ще одного командира «Хезболли»

Джерело: ЦАХАЛ

Армія оборони Ізраїлю повідомила про загибель високопоставленого представника “Хезболли” Набіля Каука під час авіаудару в суботу ввечері в передмісті Бейрута.

За даними ізраїльських військових, Каук був командиром “превентивного підрозділу безпеки” та займав важливу позицію в центральній раді “Хезболли”. Він вважався наближеним до керівництва угрупування і брав участь у плануванні терористичних атак проти Ізраїлю.

Авіаудар, внаслідок якого було вбито Каука, відбувся в районі Дахіє, який є одним з оплотів “Хезболли”. За словами Армії оборони Ізраїлю, протягом ночі ізраїльські винищувачі завдали ударів по десятках об’єктів “Хезболли” в Лівані.

Набіль Каук приєднався до “Хезболли” ще у 1980-х роках, і за цей час здобув значний вплив у терористичній організації.

Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Росією для підвищення рівня безпеки в країні. Уряд країни вивчає цей варіант як захід протидії можливому потоку біженців з Росії, що може виникнути в майбутньому.

Данія виділить Україні приблизно 4,2 мільярда данських крон (близько 629 мільйонів доларів США) на закупівлю зброї, виготовленої українською оборонною промисловістю.

Вночі на 29 вересня Сили оборони завдали ураження по арсеналу зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів, що біля селища Котлубань Волгоградської області, підтвердили у Генштабі.

У західнонімецькому місті Ессен поліція заарештувала 41-річного сирійця, якого підозрюють у вчиненні серії нападів та підпалі двох житлових будинків. Події сталися 28 вересня, а внаслідок цих інцидентів постраждало 31 особа.

У Волинській області, 28 вересня, сталася трагедія — дитина загинула після падіння у зерносховище в селі Майдан Ковельського району.