Росію атакували 125 БпЛА: горить склад боєприпасів під Волгоградом та аеродром в Єйську

Джерело: міноборони РФ

У ніч на 29 вересня загалом 125 безпілотників атакували вісім регіонів Росії. Найбільше дронів – 67, прилетіло по складу боєприпасів у Волгоградської області РФ.

Також під ударами опинилися межі з Україною області: Ростовська (18 БПЛА), Білгородська (17), Воронезька (17), Брянська (1), Курська (1); Краснодарський край (1) та акваторія Азовського моря (3). Відомство традиційно стверджує, що всі безпілотники були “перехоплені та знищені”.

Звісно, губернатор Волгоградської області РФ Андрій Бочаров заявив, що в результаті атаки “ушкоджень цивільних та військових об’єктів немає”. Також, за його словами, немає постраждалих. Водночас місцеві жителі розповіли про сильну пожежу в районі Котлубані, де знаходиться арсенал Головного управління ракетно-артилерійського міноборони РФ.

Окрім цього, російський телеграм-канал Astra пише, що після атаки безпілотників поряд з військовим об’єктом виникли три осередки займання.

Своєю чергою, у Раді нацбезпеки та оборони України підтвердили, що метою був склад боєприпасів. За словами керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка, там зберігалася певна кількість отриманих від Ірану балістичних ракет, а також пускові установки до них.

Раніше у Генштабі підтвердили, що Сили оборони завдали ураження по арсеналу зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів, що біля селища Котлубань Волгоградської області.

Згідно з наявною інформацією, напередодні удару до арсеналу прибув ешелон з іранськими ракетами.

Зауважується, що військовий об’єкт мав щільне прикриття засобами РЕБ і ППО, втім наші підрозділи успішно виконали бойове завдання. Нині на території арсеналу спостерігається пожежа та детонація боєприпасів.

Представник ГУР МО України Андрій Черняк повідомив, що під час операції Воєнної розвідки із зачистки Вовчанського агрегатного заводу ватажки російських військ усвідомлювали безнадійність повернення контролю над об’єктом, однак, змушували своїх солдатів чинити опір.

Президент України прокоментував російські висловлювання стосовно можливого застосування ядерного озброєння. Він зауважив, що Путін може вдарити будь-коли і по будь-якій країні, але, навряд чи піде на цей крок.

У МЗС наголосили, що українська сторона розчарована інформацією щодо підтримки швейцарською стороною так званого “Китайсько-бразильського консенсусу з шести пунктів”.

29 вересня президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив упевненість, що Україна зрештою здобуде перемогу у повномасштабній війні проти Росії. Він запевнив у сталій підтримці для цього з боку США.

29 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що тільки за один цей тиждень російська армія застосувала майже 900 авіаційних бомб, більш ніж 300 “шахедів” і понад 40 ракет.