Байден наголосив, що Україна виграє війну проти Росії

Джерело: Джо Байден/X

29 вересня президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив упевненість, що Україна зрештою здобуде перемогу у повномасштабній війні проти Росії. Він запевнив у сталій підтримці для цього з боку США.

Україна виграє цю війну. І Сполучені Штати стоятимуть поруч на кожному кроці, – заявив Байден.

Також глава США розмістив відеоролик про переговори з українським президентом Володимиром Зеленським, у якому підтвердив намір підтримувати Україну на її шляху до НАТО та Євросоюзу.

Додамо, Байден у жовтні очолить зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) у Німеччині.

Наступного місяця я проведу в Німеччині зустріч на рівні лідерів Контактної групи з питань оборони України, щоб скоординувати зусилля понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії, – сказав американський лідер.

Байден додав, що цими діями чітко дає зрозуміти: США надаватимуть усю необхідну підтримку Україні для її перемоги у війні.

Зауважимо, нещодавно Зеленський провів зустріч з американським колегою Джо Байденом. Лідери обговорили “план перемоги” України та подальшу підтримку США.

Зазначається, що під час зустрічі з Байденом президент України представив йому “план перемоги”. Лідери обговорили деталі для його посилення, скоординували позиції, погляди та підходи. Зеленський подякував Сполученим Штатам та зокрема президенту Байдену за непохитну підтримку України.

У Збройних Силах України підбили підсумки діяльності за вересень 2024 року. Своєю чергою, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визначив ключові завдання і пріоритети на наступний місяць.

Представник ГУР МО України Андрій Черняк повідомив, що під час операції Воєнної розвідки із зачистки Вовчанського агрегатного заводу ватажки російських військ усвідомлювали безнадійність повернення контролю над об’єктом, однак, змушували своїх солдатів чинити опір.

Президент України прокоментував російські висловлювання стосовно можливого застосування ядерного озброєння. Він зауважив, що Путін може вдарити будь-коли і по будь-якій країні, але, навряд чи піде на цей крок.

У МЗС наголосили, що українська сторона розчарована інформацією щодо підтримки швейцарською стороною так званого “Китайсько-бразильського консенсусу з шести пунктів”.

29 вересня президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив упевненість, що Україна зрештою здобуде перемогу у повномасштабній війні проти Росії. Він запевнив у сталій підтримці для цього з боку США.