Понад 250 тисяч жителів Лівану залишили домівки через протистояння Ізраїлю і «Хезболли»

Джерело: Філіппо Гранді/X

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді повідомив, що понад 250 тисяч жителів Лівану були змушені залишити свої домівки через масовані удари Ізраїлю по об’єктах угруповання “Хезболла”.

“Понад 50 000 ліванців і сирійців, які проживають у Лівані, перейшли на територію Сирії, рятуючись від ізраїльських авіаударів. Понад 200 000 переміщені всередині Лівану”, – написав він.

За словами Гранді, нині в координації з урядами обох країн, а також за участі Агентства ООН у справах біженців, тривають операції із надання допомоги тим, хто цього потребує.

Представники Республіканської та Демократичної партії закликали уряд США відмовитися від статус-кво, що склався після завершення Холодної війни у ​​відносинах з РФ, та визначити Москву постійною загрозою глобальній безпеці.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про осінній призов до армії, який триватиме з 1 жовтня по 31 грудня. На військову службу буде залучено 133 тисячі росіян.

Собака Тоні Дункана зі штату Мериленд (США), що загубився два роки тому, знайшовся за 1609 кілометрів від дому.

Через пилову бурю, що утворилася на території Росії, в деяких областях України виникла імла. За прогнозами, підвищений рівень запилення повітря збережеться до п’ятниці, коли очікується зміна напрямку вітру на південний та західний.

“Енергоатом” уклав угоду на проєктування та будівництво захисної споруди на Рівненській атомній електростанції вартістю 509 млн грн лише 25 вересня 2024 року.