До фіналу конкурсу «Міс Всесвіт Південна Корея» потрапила 80-річна модель

Джерело: CNN

До фіналу конкурсу “Міс Всесвіт Корея” цього року вийшла 80-річна Чой Сун Хва – найстарша учасниця світового конкурсу за всю його історію.

Зокрема сьогодні, 30 вересня, Чой змагатиметься ще з більш як 30 учасницями за право представляти Південну Корею на фіналі конкурсу “Міс Всесвіт”, що відбудеться в Мексиці в листопаді цього року.

Як розповіли у виданні, протягом десятиліть організація “Міс Всесвіт” дотримувалася суворих вікових обмежень. Участь у конкурсі дозволялося брати лише жінкам віком від 18 до 28 років. Але з 2024 року верхня вікова межа була знята. Організація також оновила критерії відбору, скасувавши давню заборону на участь заміжніх, вагітних жінок і матерів.

Національні конкурси “Міс Всесвіт” також дотримувалися цих правил.

Згідно з повідомленням, переможниця конкурсу “Міс Всесвіт Корея” визначатиметься за допомогою системи балів, яка враховує голосування в Інтернеті та оцінки суддів, які, за словами Чой, беруть до уваги як “зовнішню, так і внутрішню красу”.

“Мати красиву зовнішність – це важливо, але думаю, також потрібно бути спокійними в душі й поважати інших. Крім того, потрібно позитивно мислити. Адже так багато людей сьогодні налаштовані негативно”, – прокоментувала вона.

У п’ятдесятирічному віці, вже перебуваючи на пенсії, вона працювала доглядальницею в лікарні, а в 72 роки стала моделлю, намагаючись заробити гроші для виплати боргів.

Щотижня Чой відвідувала заняття в модельній академії, практикуючи свої дефіле в лікарняних коридорах під час чергувань. У 74 роки вона дебютувала на Тижні моди в Сеулі. Відтоді з’являлася в корейських журналах, знімалася в рекламі різних брендів, зокрема популярного південнокорейського пива Cass.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про осінній призов до армії, який триватиме з 1 жовтня по 31 грудня. На військову службу буде залучено 133 тисячі росіян.

Собака Тоні Дункана зі штату Мериленд (США), що загубився два роки тому, знайшовся за 1609 кілометрів від дому.

Через пилову бурю, що утворилася на території Росії, в деяких областях України виникла імла. За прогнозами, підвищений рівень запилення повітря збережеться до п’ятниці, коли очікується зміна напрямку вітру на південний та західний.

“Енергоатом” уклав угоду на проєктування та будівництво захисної споруди на Рівненській атомній електростанції вартістю 509 млн грн лише 25 вересня 2024 року.

Міністерство юстиції України заявило, що українці, які були змушені отримати російські паспорти на тимчасово окупованих територіях, не будуть притягнуті до відповідальності.