На Київщині уламки дронів впали у шести районах, спричинивши пожежі

Джерело: голова Київської ОВА Руслан Кравченкополіція Київщини

У ніч на 30 вересня Київщину було піддано масованій атаці ударними дронами, що спричинили низку пожеж і пошкоджень, проте постраждалих немає.

За інформацією місцевої влади, ворожі дрони були знищені, влучань у критичні або житлові об’єкти не зафіксовано.

Уламки збитих дронів впали в шести районах області, зокрема у п’яти районах спровокували загоряння трав’яного покриву та стерні. В одному з районів уламки спричинили пожежу в житловому будинку, яку оперативно ліквідували рятувальники.

Також повідомляється про пошкодження цвинтаря в іншій частині області.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про осінній призов до армії, який триватиме з 1 жовтня по 31 грудня. На військову службу буде залучено 133 тисячі росіян.

“Енергоатом” уклав угоду на проєктування та будівництво захисної споруди на Рівненській атомній електростанції вартістю 509 млн грн лише 25 вересня 2024 року.

Міністерство юстиції України заявило, що українці, які були змушені отримати російські паспорти на тимчасово окупованих територіях, не будуть притягнуті до відповідальності.

За підсумками зустрічі президентів України і США залишається констатувати, що жодних домовленостей про втілення “плану перемоги”, анонсованого Володимиром Зеленським, не було досягнуто. Так само немає об’єктивних причин сподіватись на те, що “формула миру Зеленського” матиме реальний результат, відмінний від звичних декларацій про підтримку України. Це змушує шукати реальних точок дотику для досягнення спільного знаменника у тому, як Україна і наші союзники можуть успішно вийти з глухого кута довгої війни проти “осі зла”, особливо на тлі активності Китаю щодо просування власного бачення завершення російсько-української війни, яке не на користь Україні.

У Полтаві правоохоронці викрили керівника благодійної організації, якого підозрюють у продажі гуманітарних автомобілів, призначених для потреб ЗСУ. За інформацією пресслужби прокуратури, підозрюваний причетний до продажу 50 автомобілів на загальну суму 7 мільйонів гривень.