Помер актор Джон Ештон, відомий за роллю у фільмі «Поліцейський із Беверлі Хіллз»

Джерело: Variety

У віці 76 років помер актор Джон Ештон, який найбільш відомий за роллю сержанта-детектива Джона Таггарта у серії фільмів “Поліцейський із Беверлі-Хіллз”. Його смерть, що настала 26 вересня, підтвердив менеджер Алан Сомерс.

Фото: Getty Images / Netflix

Його кар’єра тривала понад 50 років. Ештон дебютував у фільмі “Поліцейський із Беверлі-Хіллз” у 1984 році, де зіграв разом із Едді Мерфі і ролі судді Рейнхолда. Він повернувся до цієї ролі в продовженні фільму у 1987 році, а також у фільмі 2024 року “Поліцейський із Беверлі-Хіллз: Аксель Ф.”, де його персонаж вже обіймав посаду начальника поліції.

Актор також брав участь у численних телевізійних проєктах, включаючи популярні серіали 1970-х і 1980-х років, такі як “Коломбо”, “Старскі та Хатч”, “Поліцейська історія” та інші. Його кар’єра охоплювала різні жанри, від кримінальних драм до комедійних ролей, серед яких “Some Kind of Wonderful” (1987) та “Опівнічна втеча” (1988).

Фото: Поліцейський з Беверлі-Гіллз

Джон Ештон народився 22 лютого 1948 року в Спрінгфілді, штат Массачусетс. Він здобув ступінь бакалавра театрального мистецтва в Університеті Південної Каліфорнії після навчання в Defiance College в Огайо.

Ештон залишив по собі дружину Робін Хойє, дітей і численних родичів.

Нещодавно ухвалений наказ № 651 Міноборони встановлює новий порядок закупівлі електроенергії для ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

Згідно з оцінками Міжнародного товариства прав людини (ISHR), станом на сьогодні в російських слідчих ізоляторах перебувають понад 14 000 цивільних громадян України.

Глава китайського МЗС Ван І під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що Пекін дотримується “відкритої та чесної” позиції щодо війни між Росією та Україною. Він закликав Блінкена не “очорняти” Китай звинуваченнями у підтримці російського ВПК.

У 2025 році в Росії витрати на утримання російського президента Володимира Путіна та його апарату збільшаться більш ніж на чверть, про що свідчать дані проекту держбюджету РФ. Так, згідно з документом, витрати за статтею “президент Росії та його адміністрація” зростуть до 30,9 млрд рублів, що на 25,6% більше, ніж у 2024 році.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї Європейської народної партії у Брюсселі, де відбулася презентація кандидатів на посади Єврокомісарів від ЄНП, закликав майбутніх єврокомісарів відкинути страх перед Путіним і забезпечити перемогу України у війні. Політик також наголосив, що членство нашої держави в ЄС і НАТО є однією з головних умов перемоги над країною-агресором.