Росія вперше за повномасштабну війну протягом всього вересня щодня атакувала «шахедами»

Джерело: АрміяInform

Російська Федерація – вперше за час повномасштабної війни – протягом всього вересня щоденно атакувала територію України безпілотниками типу “Шахед”. За цей місяць знищено 1 107 таких дронів.

Щодня в середньому Росія запускала близько 44 безпілотників, частину з яких збита силами Протиповітряної оборони України. Але інші втрачалися через радіоелектронну боротьбу або ж поверталися на територію Росії чи Білорусі.

Наприклад, у ніч на 30 вересня Росія запустила 76 повітряних засобів нападу, з яких 73 були “Шахедами”. Тієї ж ночі було збито значну частину дронів.

Особливо масштабною була атака в ніч на 14 вересня, коли ворог запустив 76 “Шахедів”, з яких чотири досягли своїх цілей, попри дії ППО.

У травні The Wall Street Journal писав, що російський завод “Алабуга” готується виробляти 6000 ударних безпілотників типу Shahed щороку, відповідно до укладеної угоди. На початку квітня підприємство вже випередило свій виробничий графік, поставивши 4500 дронів.

Дослідницька організація Institute for science and international security заявляла, що підприємство “Алабуга” вже досягло річного темпу виробництва близько 4700 безпілотників на рік. Відповідно компанія змогла виконати своє зобов’язання щодо постачання 6000 безпілотників російській армії раніше запланованого терміну — приблизно до кінця серпня 2024 року.

Якщо підприємство продовжить отримувати всі необхідні субкомпоненти з-за кордону, то, ймовірно, зможе поставити додатково 4700 безпілотників до вересня 2025 року.

Резидент (керівник) агентурної групи ФСБ, яка діяла на Запоріжжі, отримав довічний термін ув’язнення. Його спільнику суд призначив 15 років позбавлення волі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 1 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

У Центрі національного спротиву повідомили, що у школах тимчасово окупованої Луганщини місцеві колаборанти провели низку пропагандистських лекцій, реалізовуючи програму російського президента Володимира Путіна із розвитку російської “культури”.

Російська Федерація – вперше за час повномасштабної війни – протягом всього вересня щоденно атакувала територію України безпілотниками типу “Шахед”. За цей місяць знищено 1 107 таких дронів.

Коли хтось каже, що працює без вихідних, то часом закрадається сумнів: «Ой, все одно ж ти колись відпочиваєш». Але коли йдеться про матерів дітей із важкими формами інвалідності, з комплексними порушеннями, особливо якщо вони виховують дитину самі, то розумієш, що їхня доглядова праця триває фактично без спочину.