Ворог активізував наступ на чотирьох напрямках – Генштаб

Джерело: зведення Генштабу

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували ситуацію на фронті станом на 22:00 30 вересня. На даний час відбулося 159 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському напрямку, також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Курахівському напрямках.

На Харківському напрямку ворог шістнадцять разів атакував неподалік Бугруватки, Стариці, Тихого та Вовчанська. Чотири бойових зіткнення триває.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня 23 рази намагався просунутися до наших позицій неподалік Синьківки, Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки, Кругляківки та Вишневого. На даний час тривають сім боєзіткнень.

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала 24 рази в районах Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, Діброви, Серебрянки, Григорівки та у Серебрянському лісництві. Досі точиться чотири боєзіткнення, решту – наші воїни зупинили.

На Сіверському напрямку ворог три рази впродовж дня намагався прорвати нашу оборону в районах населених пунктів Верхньокам’янське та Білогорівка.

На Краматорському напрямку активність ворога вилилась в трьох бойових зіткнення. Всі атаки поблизу Часового Яру захлинулись. Загарбники зазнали втрат.

На Торецькому напрямку наші війська відбивали 17 атак противника поблизу Торецьку, Залізного, Неліпівки та Щербинівки. Дванадцять атак відбито, ще п’ять тривають. Ситуація контрольована.

Ворог 34 рази намагався вклинитися в нашу оборону на Покровському напрямку. Від початку доби, росіяни в районах населених пунктів Новоторецьке, Новогродівка, Лисівка, Миролюбівка, Воздвиженка, Суха Балка, Миколаївка, Селідове та Михайлівка 31 раз отримали жорстку відсіч від наших захисників. Три атаки тривають в районах населених пунктів Новоторецьке та Миколаївка.

На Курахівському напрямку ворог 24 рази атакував наші позиції поблизу Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Цукуриного та Катеринівки. На даний час українські воїни відбили 17 атак, сім боєзіткнень досі триває.

На Времівському напрямку наші війська відбивали вісім атак противника, поблизу Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви – шість атак відбито, ще дві триває.

На Оріхівському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Одну невдалу спробу штурмувати позиції українських воїнів було здійснено агресором протягом дня.

Тоді як на решті напрямках суттєвих змін не відбулося.

Сили оборони України продовжують ведення операції в Курській області.

Сьогодні за ефективну та професійну бойову роботу слід відзначити воїнів 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, 425 окремого штурмового батальйону, 118-тої окремої механізованої бригади, 35-тої окремої бригади морської піхоти, які ефективно знищують ворога, завдають йому непоправних втрат в живій силі та техніці, – додали у Генштабі.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували ситуацію на фронті станом на 22:00 30 вересня. На даний час відбулося 159 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському напрямку, також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Курахівському напрямках.

Глава Міністерства закордонних справ Радослав Сікорський вкотре розкритикував Росію за викрадення українських дітей. Відкриваючи Нараду ОБСЄ з питань людського виміру у Варшаві, міністр заявив, що це є геноцидом.

Коли українські війська атакували Курську область РФ, місцеві російські підрозділи були добре озброєні, однак, абсолютно неготові з погляду розвідки та координації. Українці слушно дійшли висновку, що такий ворог їм не загрожуватиме. Ключем до серпневого успіху України була несподіванка, а не перевага в гарматах і пускових установках.

29 вересня у ДТП на мотоциклі у Луцькому районі загинув 36-річний військовослужбовець ЗСУ, капітан, повний кавалер ордена “За мужність”, “Народний герой України” Павло Чайка на псевдо “Сігл”.

“Безрозсудна російська ядерна риторика” глави РФ Володимира Путіна не повинна стримувати членів НАТО від надання додаткової військової допомоги Україні, заявив глава НАТО Єнс Столтенберг.