У Лівані повідомили про значні руйнування унаслідок атак Ізраїля та вогонь у відповідь

Джерело: CNN

Ізраїль та Ліван продовжують обстрілювати один одного у межах початку неземної операції ЦАХАЛу проти Хезболли.

Зокрема у Хезболлі заявили, що після початку неземної операції ЦАХАЛу на півдні Лівану, вони двічі завдали ракетних ударів по Метулі на півночі Ізраїлю.

Ліванське угруповання стверджує, що нібито успішно вдарило ракетами та артилерією скупчення ізраїльських військових.

Натомість ізраїльські військові кажуть, що зафіксували близько п’яти повітряних цілей з Лівану. Частину перехопили, решта – “впали у цьому районі”. Водночас місце влучання не називають.

Ізраїль від початку наземної операції цієї ночі також завдав низки ударів по Лівану. за даними ліванських ЗМІ, південь країни обстріляли з артилерії, кулеметів та авіації. Як наслідок – знищено магазини, приватна власність та посіви.

Як відомо, ЦАХАЛ розпочав неземну операцію на півдні Лівану уночі 1 жовтня. Зазначається, що мета – знищити інфраструктуру угруповання Хезболла у цій частині Лівану, аби вони не змогли атакувати північну частину Ізраїля.

У США підтримали право Ізраїлю на захист, однак стурбовані ризиком спалаху масштабної війни.

Пентагон уклав контракт з Boeing на виробництво бомб малого діаметра, вартістю 6,9 мільярда доларів. Частина цих бомб призначена для поставок іноземним замовникам, зокрема Україні, Японії та Болгарії.

Американські військові опублікували відеозапис “небезпечного” маневру російського винищувача поблизу Аляски під час перехоплення військовими США минулого тижня.

1 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва.

Сьогодні вранці, 1 жовтня, російські війська атакували центр Херсона, внаслідок чого є загиблі та поранені.

Республіканець Деррік Андерсон, який бореться за місце у сьомому окрузі Вірджинії, у межах передвиборчої кампанії опублікував сімейне фото. Однак дружину та дітей для цього йому довелось “позичити”, адже власної сім’ї Андерсон немає.