Експерти стверджують, що знайдена в підвалі картина є оригіналом Пікассо

Джерело: The Guardian

Італійські експерти стверджують, що картина, яку знайшов торговець сміттям, коли розчищав підвал будинку на Капрі, є оригінальним твором Пабло Пікассо.

Луїджі Ло Россо випадково натрапив на картину в 1962 році й тоді взяв полотно додому, де воно висіло в дешевій рамці на стіні вітальні наступні кілька десятиліть.

На портреті у верхньому лівому куті був характерний підпис відомого художника, але Ло Россо не знав, хто він такий.

Фото: Supplied

Лише пізніше, коли його син Андреа почав ставити питання після вивчення енциклопедії історії мистецтва у нього виникли підозри.

Згодом родина звернулася за порадою до групи експертів, у тому числі до відомого артдетектива Мауріціо Серачіні.

Після багатьох років комплексних досліджень Сінція Альтьєрі, графологиня і членкиня наукового комітету фонду Arcadia, яка займається оцінкою, реставрацією та атрибуцією творів мистецтва, підтвердила, що підпис на картині належить Пікассо.

Пікассо був частим гостем на південному італійському острові Капрі, і вважається, що картина, яка разюче схожа на “Жіночий бюст” (Дора Маар) Пікассо, написана між 1930 і 1936 роками.

У віці 78 років помер російський композитор та співак В’ячеслав Добринін. Артист помер в одній із клінік Москви, куди тиждень тому потрапив із підозрою на інсульт.

Португальський художник по піску Вітор Рапозо створив роботу з нагоди Дня захисників і захисниць України. 

На східному фронті, боронячи Україну від російського вторгнення, загинув партієць “Європейської Солідарності” з Острога Рівненської області Руслан Поліщук, повідомив лідер фракції Петро Порошенко.

Танення льодовиків в Альпах призвело до необхідності перегляду частини кордону між Італією та Швейцарією. Ключовою зміною став регіон поблизу гори Маттерхорн, де дві країни домовилися внести корективи через відступ льодовиків, що раніше слугували природними межами.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі поліції виявили ділянку розміром з 10 футбольних полів з сотнями тисяч кущів конопель.