Росіяни підступили майже до центру Вугледара: тривають бої — ОВА

Джерело: телемарафон

Російські війська наблизилися майже до центру Вугледара, де тривають інтенсивні бойові дії, сказав голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, у місті залишається 107 людей, проте всіх дітей вдалося евакуювати. Доставлення гуманітарної допомоги, питної води та медикаментів залишається надзвичайно складним через постійні бої.

Філашкін також зазначив, що гуманітарна ситуація у Вугледарі є критичною, і це не єдиний район з подібними проблемами. У Торецьку, де залишається близько півтори тисячі людей, ситуація також важка. Там більшість місцевих жителів не бажає виїжджати.

Читайте також: З посади звільнили комбрига 72 ОМБр, яка обороняє Вугледар

Вугледар, що розташований у Волноваському районі на відстані 57 кілометрів від Донецька, знаходиться під загрозою оточення через перекидання додаткових сил противника для наступу.

  • Російські війська здійснюють тиск на Вугледар Донецької області з трьох напрямків, і найближчим часом ситуація, ймовірно, не зміниться. Британська розвідка повідомляє про подальші успіхи росіян у цьому районі.
  • Втрата міста Вугледар у Донецькій області може статися найближчими днями або тижнями, вважає співзасновник аналітичного проєкту Deep State Руслан Микула. Місто, яке понад два роки утримують українські війська, зазнає інтенсивного тиску російських сил, що наступають із флангів.

На східному фронті, боронячи Україну від російського вторгнення, загинув партієць “Європейської Солідарності” з Острога Рівненської області Руслан Поліщук, повідомив лідер фракції Петро Порошенко.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що Україна виготовить 1,5 мільйона дронів до кінця року.

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння щодо ситуації в Лівані після початку обмеженої наземної операції Ізраїлем.

На фестивалі циркового мистецтва Salieri Circus Award в Італії українку Анну Петренко виключили зі списку учасників після протесту проти запрошення до журі керівника Московського цирку Максима Нікуліна.

Речник МЗС Георгій Тихий спростував інформацію про міністра закордонних справ Андрія Сибігу в статті Financial Times (FT).