81-річна модель отримала нагороду на конкурсі «Міс Всесвіт Корея», хоч і не перемогла

Джерело: Sky News

81-річна модель взяла участь у “Міс Всесвіт Корея”, намагаючись стати найстаршою учасницею конкурсу у світі. І хоча жінка не перемогла в конкурсі, проте отримала нагороду.

Чхве Сун Хва виступила у білій сукні з бісером на конкурсі співу в столиці Південної Кореї Сеулі в понеділок. 

Фото: AP

Вона розпочала кар’єру моделі у свої 70 років. На початку цього місяця її оголосили однією з 32 фіналісток конкурсу “Міс Всесвіт Корея”.

“Навіть у цьому віці я мала сміливість схопитися за можливість і прийняти виклик. Я хочу, щоб люди дивилися на мене і розуміли, що можна жити здоровіше і знаходити радість у житті, коли знаходиш те, що хочеш робити, і кидаєш собі виклик, щоб досягти цієї мрії”, – сказала вона перед конкурсом.

Вона не здобула корону, але виграла нагороду “найкращий костюмер”.

Конкурс в країні виграла 22-річна Хан Аріель і тепер вона братиме участь у конкурсі “Міс Всесвіт”, який відбудеться в Мехіко в листопаді.

Протягом десятиліть організація “Міс Всесвіт” дотримувалася суворих вікових обмежень. Участь у конкурсі дозволялося брати лише жінкам віком від 18 до 28 років. Але з 2024 року верхню вікову межу зняли. Організація також оновила критерії відбору, скасувавши давню заборону на участь заміжніх, вагітних жінок і матерів. Національні конкурси “Міс Всесвіт” також дотримувалися цих правил.

  • За титул найкрасивішої жінки Еквадору боротиметься 46-річна Яджайра Квіжпі. У випадку перемоги, вона представлятиме країну на конкурсі “Міс Всесвіт”.
  • Переможниця “Міс підліток США” Ума Софія Срівастава відмовилась від свого титулу. Це сталось одразу після того, як від своєї перемоги відмовилась “Міс США” Ноелія Фойгт. Відмова двох переможниць від своїх титулів викликала занепокоєння у спільноті конкурсу.

Жителька Китаю з міста Тяньцзінь стала першою у світі пацієнткою, якій вдалося подолати діабет 1-го типу. Нова методика передбачає трансплантацію спеціальних клітин, вилучених із організму хворого, у верхню частину живота біля підшлункової залози.

Китайський лідер Сі Цзіньпін повторив свою обіцянку досягти “возз’єднання” з Тайванем напередодні 75-річчя правління Компартії Китаю.

Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) оштрафувала компанію Meta Platforms на 91 млн євро за ненавмисне зберігання паролів деяких користувачів без їхнього захисту чи шифрування.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що політика уряду є небезпечною, а провладна партія “Грузинська мрія” є “довіреною особою Росії”.

У віці 78 років помер російський композитор та співак В’ячеслав Добринін. Артист помер в одній із клінік Москви, куди тиждень тому потрапив із підозрою на інсульт.