Розраховуватимуться нутом і мандаринами: Росія і Пакистан розпочинають торгівлю бартером

Джерело: The Moscow Times

Російська та пакистанська компанії запускають механізм бартерної торгівлі, підписавши угоду на першому Пакистано-російському торгово-інвестиційному форумі в Москві. Компанія “Астарта-Агротрейдинг” з Росії експортуватиме нут і сочевицю в обмін на мандарини та рис від пакистанської Meskay + Femtee Trading Company.

У рамках угоди російська компанія поставить 20 тисяч тонн нуту, в той час як пакистанська – 20 тисяч тонн рису, йдеться в угоді. За іншим контрактом, російська сторона поставить 15 тис. тонн нуту і 10 тис. тонн сочевиці в обмін на 15 тис. тонн мандаринів і 10 тис. тонн картоплі.

“Росія і Пакистан відчувають певні труднощі в проведенні взаємних платежів. Тому дві компанії ухвалили рішення запустити механізм бартерної торгівлі”, – сказав заступник міністра торгівлі Пакистану Насіра Хаміда.

Бартерні схеми, які не використовують грошові перекази, допомагають компаніям уникати уваги західних контролерів, що стежать за дотриманням санкцій, зазначають експерти.

Раніше повідомлялось, що Росія і Китай можуть перейти на бартерні торгові схеми. Джерела Reuters  стверджували, що деякі угоди очікуються вже цієї осені, оскільки обидві країни хочуть уникнути банківських систем, контрольованих США.

Ще в лютому міністерство економіки Росії опублікувало документ, який рекомендує компаніям проводити бартерні операції. У ньому є інструкція з розрахунку витрат, митних зборів, вимоги до бухгалтерського обліку та шаблони контрактів для різних видів бартеру. Документ описує бартер як “ефективний спосіб уникнути міжнародних розрахунків”.

Джерело в російській промисловій фірмі повідомило, що обговорюється експорт металів з РФ в обмін на китайське обладнання.

Схвалений до використання антидепресант вортіоксетин поборов гліобластому – агресивний рак мозку.

Нідерланди підписали контракт із французькою Naval Group на постачання чотирьох підводних човнів загальною вартістю 5,6 млрд євро.

Згідно з непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, іранська влада запустила близько 200-250 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.