Енергоблок АЕС вивели з ремонту раніше запланованого: це додасть 1000 МВт потужності

Джерело: НАЕК “Енергоатом”

1 жовтня до української енергомережі під’єднали ще один енергоблок АЕС, який додасть 1000 МВт потужності. Його вивели з планово-попереджувального ремонту на 12 днів раніше запланованого терміну, і наразі триває набір потужності.

“Енергоатом робить усе, щоб до початку опалювального сезону українські енергоблоки були перезавантажені свіжим ядерним паливом та підготовлені до проходження осінньо-зимового періоду. Ремонтна кампанія виходить на фінішну пряму, і до початку ОЗП усі дев’ять блоків, розташовані на підконтрольній Україні території, будуть готовими до роботи протягом найскладніших місяців”, – зазначив керівник НАЕК “Енергоатом” Петро Котін.

  • “Енергоатом” уклав угоду на проєктування та будівництво захисної споруди на Рівненській атомній електростанції вартістю 509 млн грн лише 25 вересня 2024 року.
  • 23 серпня в українську енергосистему достроково повернули з ремонту атомний блок однієї з АЕС, що забезпечить додаткові 1000 МВт потужності. Це дозволить уникнути обмежень енергопостачання для споживачів.

Нідерланди підписали контракт із французькою Naval Group на постачання чотирьох підводних човнів на 5,6 млрд євро.

Згідно з непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, іранська влада запустила понад 100 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.

У тимчасово окупованому Мелітополі українські партизани підірвали автомобіль із трьома російськими військовими.