Від системи «Шлях» відключили нових порушників

Джерело: пресслужба Укртрансбезпеки

Ще шістьох перевізників відключено від системи “Шлях” за системне порушення військовозобов’язаними правил перетину державного кордону.

У повідомленні поінформували, що Комісія з питань припинення доступу ліцензіатів до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки ухвалила рішення відключити на три місяці від Системи таких перевізників:

  • ФОП Андрєєв Тарас Андрійович
  • ФОП Денисенко Роман Олександрович
  • ФОП Копча Іван Іванович
  • ФОП Савсюк Федір Федорович
  • ТОВ ЕВАКУАЦІЯ ЛЮДЕЙ
  • ТОВ ЛОГІСТИК СМАРТ АВТО

Зауважується, що таку відповідальність передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року №57.

За матеріалами Державної прикордонної служби України, вказані перевізники у період дії воєнного стану були причетні до організації каналів переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Особи, яким було організовано виїзд за межі України в якості водіїв автомобільного транспорту, упродовж 60 днів не повернулися в Україну, чим порушили встановлені правила перетину державного кордону, – додали у пресслужбі.

Також на розгляд Комісії подано ще десятки фактів зловживань із внесення даних у Систему. Після перевірки інформації щодо кожного випадку буде ухвалено рішення.

Читайте також: «Люди почали зловживати дозволом, виїжджати і не повертатися» – волонтер про систему «Шлях»

Американська компанія-розробник софту для розпізнавання тексту ABBYY масово звільнила співробітників з російським громадянством, як мінімум із трьох своїх міжнародних офісів — на Кіпрі, в Угорщині та Сербії.

У Центрі національного спротиву зауважили, що у тимчасово окупованому Донецьку відбулася так звана “міжнародна” конференція “історія новоросії”, на якій зокрема акцентували на вигаданому “спільному” минулому України та РФ.

У жовтні польський центр міжнародної допомоги (PCPM) за підтримки МЗС країни розпочне ремонт чотирьох амбулаторій у селах на Херсонщині, адже саме тут відбуваються щоденні обстріли російськими військовими.

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна має стати членом альянсу, оскільки досягти сталої та міцної безпеки у Європі без неї неможливо.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 1 жовтня. З початку доби відбулося 110 бойових зіткнень, противник завдав 2 ракетні удари (2 ракети), 59 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 104 КАБ) та 446 ударів дронами-камікадзе, здійснив 2713 обстрілів позицій наших військ.