Помер російський композитор та співак В’ячеслав Добринін

Джерело: росЗМІ

У віці 78 років помер російський композитор та співак В’ячеслав Добринін. Артист помер в одній із клінік Москви, куди тиждень тому потрапив із підозрою на інсульт.

За даними видання, попередня причина смерті Добриніна – гостра серцева та дихальна недостатність на тлі порушення мозкового кровообігу. Менш як тиждень тому його екстрено ушпиталили, під час обстеження у Добриніна виявили хронічну артеріальну гіпертонію.

Зазначається, що лікарі боролися за його життя, але у чоловіка загострилася серцево-судинна, церебральна та дихальна недостатність, мозковий кровообіг порушився, діагностували збій у роботі нирок. Все це – на тлі трьох перенесених інсультів.

Довідка. В’ячеслав Добринін народився 25 січня 1946 р. у Москві. Він закінчив Московський державний університет культури та мистецтв та розпочав музичну кар’єру. Як композитор Добринін дебютував 1970 року, кар’єру співака розпочав у 1986 році. У 2011 році в творчому доробку Добриніна було близько 1000 написаних пісень, 17 альбомів та 19 компакт-дисків.

У 1980-х та 1990-х роках його пісні слухав весь Радянський Союз. Серед найвідоміших хітів – “Синий туман”, Ягода малина”, “Не сыпь мне соль на рану” та інші.

Зауважимо, що позиція Добриніна щодо війни в Україні, розв’язаної Росією, невідома, оскільки в останні роки життя артист був непублічним. Утім, за час своєї творчої діяльності він неодноразово давав концерти в Україні, а також в інтерв’ю тепло відгукувався про українців.

У Великій Британії на аукціоні продали пасмо волосся піонерки медсестринства Флоренс Найтінгейл за понад 3,6 тисячі фунтів стерлінгів.

1 жовтня литовський Сейм денонсував три пов’язані з економічною співпрацею міжнародні угоди між Литвою, Росією та Білоруссю.

Офіс Генпрокурора повідомив про початок розслідування розстрілу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Це наймасовіший відомий випадок розстрілу українських військовополонених на лінії фронту.

Троє дітей отримали ножові поранення в результаті нападу в дитячому садку у швейцарському місті Цюрих.

Найбільший у світі виробник чипів компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) та південнокорейський техгігант Samsung Electronics ведуть перемовини з представниками влади ОАЕ щодо будівництва в країні “мегазаводів” із виробництва чипів.