На війні загинув партієць «Євросолідарності» Руслан Поліщук

Джерело: Петро Порошенко/Фейсбук

На східному фронті, боронячи Україну від російського вторгнення, загинув партієць “Європейської Солідарності” з Острога Рівненської області Руслан Поліщук, повідомив лідер фракції Петро Порошенко.

Знову кляті втрати. У бою на Донеччині загинув наш друг та побратим, молодший сержант Руслан Поліщук. Руслан був членом нашої команди, дуже енергійною та розумною людиною, справжнім патріотом. Отримав якісну економічну освіту в Острозькій академії, був підприємцем, мав досвід в реальному секторі економіки. Був дуже активним громадянином, членом “Європейської Солідарності”, всім серцем вболівав за свою громаду. Він мав бути серед тих, хто відбудовуватиме Україну, – написав Порошенко.

У лютому 2022 року оборонець без вагань добровільно приєднався до Збройних Сил України, хоча не мав військового досвіду, однак, таки обрав шлях воїна і героя. Брав участь у багатьох успішних бойових операціях. Згодом отримав сержантське звання.

26 вересня у боях за Донецьку область Руслан зазнав поранень, несумісних із життям.

Шалений артилерійський обстріл, підтриманий ворожою авіацією, не залишив жодного шансу. Окупанти відібрали у нас героя, молоду енергійну людину, справжнього друга. Але памʼять і діло його живуть. Побратими дали відсіч і обовʼязково помстяться за всіх наших. У Руслана залишилися дружина та двоє дітей. Немає слів, які могли б зменшити їхній біль. Від щирого серця приношу свої співчуття родині та близьким. Вся Україна плаче за нашими героями-захисниками. Вічна памʼять Руслану Поліщуку, – наголосив політик.

  • На фронті загинув український поет, військовослужбовець Тарас Ілля на псевдо “Генерал” – син поетів Валентини Отрощенко та Валерія Іллі. До Сил оборони долучився кілька місяців тому.
  • На фронті загинув син Головного рабина України Матітьягу (Антон). Чоловік зник безвісти під час бою 24 липня. Завтра, 12 вересня, в Центральній синагозі Києва відбудеться прощання з військовим.
  • На війні загинув Сергій Павліченко, відомий майстер народних музичних інструментів та лірник, який брав участь у створенні фільму “Довбуш”. Він загинув на Покровському напрямку, захищаючи Україну від російської агресії.
  • Боронячи Україну від російського вторгнення, на фронті загинув багаторазовий переможець та призер чемпіонатів України з фехтування Ігор Храмцов.
  • Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви напочатку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

1 жовтня литовський Сейм денонсував три пов’язані з економічною співпрацею міжнародні угоди між Литвою, Росією та Білоруссю.

Офіс Генпрокурора повідомив про початок розслідування розстрілу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Це наймасовіший відомий випадок розстрілу українських військовополонених на лінії фронту.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

У тимчасово окупованому Мелітополі українські партизани підірвали автомобіль із трьома російськими військовими.

На східному фронті, боронячи Україну від російського вторгнення, загинув партієць “Європейської Солідарності” з Острога Рівненської області Руслан Поліщук, повідомив лідер фракції Петро Порошенко.