В Чорному та Середземному морях ворог утримує три носії «Калібрів» – ВМС

Джерело: ВМС ЗСУ

Станом на ранок 2 жовтня в Чорному та Середземному морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні три носії крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 28 ракет.

Загалом в Середземному морі на бойовому чергуванні перебувають два ворожі кораблі, які є носіями крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 24 ракет.

В Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 4 ракет.

Водночас в Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – одне судно, яке продовжило рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря – чотири судна, з них два рухались з протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ наголосили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Росія викрала з України понад 20 тисяч дітей, а ризик депортації ще 1,5 мільйона дітей, які залишаються на окупованих територіях, залишається високим.

Німеччина передасть Україні шість великих електрогенераторів для підтримки лікарень та водоканалів.

Литва та Швеція спільно виділили 22 мільйони євро на закупівлю пікапів та вантажівок для розмінування України. Литва надасть 15 мільйонів євро, тоді як Швеція – 7 мільйонів євро.

Народна депутатка Ніна Южаніна розповіла про правки до проєкту Державного бюджету-2025, які внесли депутати “Європейської Солідарності”.

Китай заявив, що його кораблі берегової охорони вперше увійшли у Північний Льодовитий океан, патрулюючи води з російськими кораблями під час спільної місії.