Пожежа на заводі Apple в Індії змусить компанію звертатися до Китаю за деталями — ЗМІ

Джерело: Reuters

На заводі Tata Group в Індії, який виробляє компоненти для iPhone, сталася пожежа, що може вплинути на виробництво та змусити Apple звертатися до постачальників у Китаї для забезпечення деталей. Завод у штаті Таміл Наду, де випускають задні панелі для iPhone та інші компоненти, тимчасово припинив роботу через інцидент.

За словами експертів, це може призвести до скорочення виробництва на 10-15% перед святковим сезоном, коли попит на iPhone традиційно зростає. Компанія Counterpoint Research прогнозує, що локальні продажі iPhone в Індії можуть досягти 1,5 мільйона одиниць протягом святкового періоду, що триває з кінця жовтня до початку листопада.

Зазначається, що постачальники Apple мають запаси задніх панелей на кілька тижнів, однак у випадку подовження зупинки виробництва, Apple може звернутися до Китаю або інших країн для отримання необхідних деталей.

Пожежа на індійському заводі є черговим викликом для програми “Make in India”, яка має на меті залучення іноземних інвесторів у сектор електроніки. Раніше пожежі та проблеми з безпекою вже призводили до тимчасових зупинок на заводах інших постачальників Apple в Індії.

Завод Tata, де сталося займання, є новим постачальником Apple, і на ньому працює близько 20 тисяч осіб. Окрім цього заводу, компанія володіє ще одним підприємством у Бенгалуру та планує розширення виробничих потужностей.

Європейська комісія розпочала розслідування щодо впливу соціальних платформ TikTok, YouTube та Snapchat на психічне здоров’я користувачів.

У Харкові СБУ затримала викладачку університету за підозрою в коригуванні ворожих ударів.

Результати нового дослідження, під час якого вчені Імперського коледжу Лондона проаналізували дані понад 26 тисяч осіб, засвідчили, що так звані “нічні сови” – люди, які лягають спати пізно, – демонструють кращий результати тестів на інтелект, мислення, час реакції та пам’ять, ніж ті, хто засинає рано.

За даними КМВА, в українській столиці вкотре тимчасово погіршився стан якості повітря.  

На Волині правоохоронці завершили розслідування щодо злочинної групи, яка привласнила понад 2,2 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт оборонних об’єктів. Обвинувальний акт направлено до суду.