Один з обвинувачених у смерті Метью Перрі визнає свою провину – Reuters

Джерело: Reuters

Очікується, що лікар Марк Чавес – один із п’яти обвинувачених у смерті актора Метью Перрі – визнає свою провину у незаконному розповсюдженні препарату кетамін.

ЗМІ пишуть, що Чавес підписав угоду з прокурорами по визнання провини за одним із пунктів обвинувачення у скоєнні важкого злочину – змові з метою розповсюдження кетаміну. Це короткотривалий анестетик з галюциногенними властивостями.

Суд на Чавесом має розпочатись у Лос-Анджелесі 2 жовтня (о 19:00 за київським часом), де він визнає свою провину. Йому може загрожувати до 10 років за ґратами.

Інший обвинувачений, лікар Сальвадор Пласенсія не визнав свою провину, як і його радниця Джасвін Сангха, яка, за даними обвинувачення, була незаконною постачальницею препарату. Її називають “королевою кетаміну”. Вони постануть перед судом у березні.

Особистий помічник Перрі, який жив з актором, Кеннет Івамаса, раніше зізнався, що робив ін’єкції зірці “Друзів”, а ймовірний посередник, який розповів, що отримав кетамін він Сангхи, також визнав свою провину за всіма звинуваченнями.

За версією слідства, Пласенсія купив кетамін у Чавеса. У листуванні вони обговорювали суму, яку повинен був заплатити Перрі за наркотик.

“Цікаво, скільки заплатить цей ідіот”, – мовиться в одному з повідомлень.

Судові документи свідчать, що Пласенсія давав кетамін Перрі та розповсюджував флакони, отримані від помічниці Сангхи.

Ще у серпні адвокат Чавеса розповідав, що його клієнт співпрацює зі слідством.

“Він дуже кається”, – сказав адвокат, додавши, що лікар жаліє про смерть Перрі не тому, що той був знаменитістю, а тому, що “померла людина, яка просила про лікування”.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Чоловіка і жінку звільнили з роботи у Ватиканському банку через порушення заборони на шлюб між співробітниками.

Королева Великої Британії Камілла подякувала за надіслану їй книгу британсько-української письменниці Анни Шевченко “Навколо війни через 20 історій”.

Найближчим часом ядерні та нафтові об’єкти Ірану можуть стати цілями для ударів у відповідь Ізраїлю після масованого обстрілу Тегераном ізраїльської території, розповіли кілька обізнаних джерел.

Командувач Силами оборони Естонії генерал-майор Андрус Меріло наголосив на необхідності створення планів, які дозволять закрити Фінську затоку для російських кораблів, якщо це буде потрібно для забезпечення безпеки.