Путін схвалив відправлення підсудних росіян на війну

Джерело: росЗМІ

Глава РФ Володимир Путін таки підписав закон, що дозволяє відправляти підсудних на війну проти України.

Закон про звільнення від відповідальності підсудних у разі їхнього призову в межах мобілізації або укладання контракту дозволяє відправляти на війну проти України тих, чиї справи перебувають у суді першої чи апеляційної інстанції. Раніше укласти договір мали право лише ті, хто перебуває під слідством, або вже засуджені.

Повідомляється, що російська влада може відправити на війну близько 40% із 60 тисяч підсудних, котрі перебувають у слідчих ізоляторах.

Досі на фронт вербували лише підслідних та вже засуджених. Однак, наприкінці вересня держдума РФ одразу у другому та третьому читаннях ухвалила законопроект, який дозволяє забирати на фронт підсудних.

Раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про осінній призов до армії, який триватиме з 1 жовтня по 31 грудня. На військову службу буде залучено 133 тисячі росіян.

Регіональний центр прав людини спільно з організаціями Freedom House та Центр прав людини Zmina здійснили чергове подання до Міжнародного кримінального суду стосовно злочинів проти українських дітей. 

Зусилля західних країн щодо підриву доходів Росії позначилися на експорті російських алмазів. Нині санкції проти російської нафти дозволили Індії стати одним із головних її покупців, водночас обійти алмазне ембарго найбільший у світі центр їхньої обробки не може.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд. Зокрема близько 142 тис. км² вважаються потенційно замінованими.

Під час розмови з американським письменником та журналістом Марком Тіссеном кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що можлива угода щодо завершення війни між Україною та РФ “буде справедливою”.

Міжнародна збройова компанія BAE System має намір ремонтувати, а згодом і виготовляти причіпні артилерійські установки M777 в Україні.