У Києві знову тимчасово погіршився стан якості повітря

Джерело: Київська міська військова адміністрація (КМВА)

За даними КМВА, в українській столиці вкотре тимчасово погіршився стан якості повітря.  

У Подільському, Шевченківському і Голосіївському районах столиці фіксується підвищена концентрація пилу.

Зокрема на стаціонарних пунктах моніторингу  спостерігаються такі показники забрудненості повітря:      

  • проспект Європейського Союзу, 64-Г – загальний індекс якості повітря – 77 (високий рівень забрудненості);
  • вул. Щусєва, 20 загальний індекс якості повітря – 77 (високий рівень);
  • вул. Турівська, 28 – індекс якості 60 (середній рівень);
  • проспект Берестейський, 97 – індекс якості 2 (дуже низький рівень);
  • вул. Китаївська, 22 – індекс якості 75 (високий рівень забрудненості);
  • вул. Харківське шосе, 7/1 – індекс якості 68 (середній рівень);
  • вул. Архітектора Вербицького, 26 – індекс якості повітря 70 (середній рівень).

У випадку високого рівня забрудненості повітря медики рекомендують зайвий раз не виходити на вулицю і зачинити вікна; відмовитись від фізичної активності на відкритому повітрі та пити багато води.

Зауважимо, що з 3 вересня у зоні відчуження тривають лісові пожежі. На цей час активним залишається один осередок у Вільчівському лісництві, де тривають роботи з гасіння та постійне чергування рятувальних підрозділів. Також на шести ділянках, зокрема в Бенівському лісництві, триває спостереження і проливання водою тліючих залишків, які можуть бути небезпечними.

Додамо, 3 вересня ми повідомляли, що у Чорнобильській зоні спостерігалося горіння на площі орієнтовно 20 га. Голова ОВА Руслан Кравченко повідомив, що для запобігання розповсюдженню пожежі залучено рятувальні підрозділи та техніку.

Також вживають всіх необхідних заходів для локалізації та подальшої ліквідації пожежі.

У Великій Британії понад 700 людей опублікували оголошення на сайті, що пропагує суїциди, з метою знайти “партнера по смерті”. Цей онлайн-ресурс став місцем, де люди знаходили собі партнера для спільного самогубства.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд. Зокрема близько 142 тис. км² вважаються потенційно замінованими.

Під час розмови з американським письменником та журналістом Марком Тіссеном кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що можлива угода щодо завершення війни між Україною та РФ “буде справедливою”.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час вітального слова на онлайн-конференції до Всесвітнього дня сільськогосподарських тварин “Об’єднуючи зусилля задля забезпечення благополуччя с/г тварин в Україні”, наголосив, що одним із основних пріоритетів європейського сільського господарства є благополуччя тварин.

Міністерство фінансів України 2 жовтня уклало кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї на суму $100 млн.