«Ромео і Джульєтта»: Банк Ватикану звільнив пару, яка одружилася попри заборону

Джерело: The Guardian, Il Messaggero

Чоловіка і жінку звільнили з роботи у Ватиканському банку через порушення заборони на шлюб між співробітниками.

Молода пара, яку італійські ЗМІ охрестили “Ромео і Джульєтта”, одружилася в серпні, сподіваючись на “помилування” від керівництва, оскільки правило почало діяти лише у вересні.

Натомість їм дали 30 днів, щоб один із них звільнився, аби інший міг залишитися на посаді. Однак ніхто з них не захотів піти, і обох звільнили у вівторок після закінчення терміну.

Минулого місяця молодята звернулися до Папи Франциска, який схвалив це правило. Пара також може подати скаргу до суду Ватикану.

Ватиканський банк має активи на суму понад 5 млрд євро, але в ньому працює лише 100 осіб в одному місці. Критики вважають, що італійська система родинних зв’язків зробила Ватикан “притоном некомпетентних людей” на високих посадах.

Захищаючи свою політику, банк заявив, що метою нового правила є “забезпечення рівного ставлення”.

Правило також забороняє співробітникам одружуватися з особами, що працюють в інших установах Ватикану.

ADLV, асоціація ватиканських мирян, заступилася за подружжя, стверджуючи, що “народження нової сім’ї не повинно ставитися під загрозу через бюрократичні правила”.

  • Папа Франциск втрутився в скандал довкола сексуального насильства, до якого вдавалися католицькі священники в Бельгії, пообіцявши допомогу жертвам.
  • Папа Римський Франциск розкритикував подружні пари, у яких немає дітей, проте є домашні улюбленці наголосивши на тому, що зараз важливо мати великі сім’ї на тлі демографічної кризи у світі.

 

Пізно ввечері 2 жовтня російські війська вдарили по Харкову КАБами. Влада попередила про можливі повторні пуски, за попередніми даними, є руйнування цивільної інфраструктури. 

Регіональний центр прав людини спільно з організаціями Freedom House та Центр прав людини Zmina здійснили чергове подання до Міжнародного кримінального суду стосовно злочинів проти українських дітей. 

У віці 88 років помер американський кантрі-співак та актор Кріс Крістофферсон.

Зусилля західних країн щодо підриву доходів Росії позначилися на експорті російських алмазів. Нині санкції проти російської нафти дозволили Індії стати одним із головних її покупців, водночас обійти алмазне ембарго найбільший у світі центр їхньої обробки не може.

Netflix зніматиме повнометражний фільм “Гострі Картузи”, головну роль в якому виконуватиме ірландський актор Кілліан Мерфі. Він втілить Томмі Шелбі.