У NASA відкрили нову і особливо яскраву комету. Її можна буде побачити вже цього місяця

Джерело: IFLScience

Нещодавно відкриту комету A11bP7I можна буде побачити наприкінці місяця, і вона, можливо, затьмарить Венеру.

27 вересня фінансована NASA система останнього попередження про зіткнення астероїдів з Землею (ATLAS) на Гаваях виявила цю комету.

A11bP7I належить до комет Крейця. Комети цього типу особливо яскраві, бо вони наближаються до Сонця і викидають гази, а пізніше – пил, утворюючи свій характерний хвіст. Наприкінці місяця очікується найбільше наближення A11bP7I до Сонця.

28 жовтня комета наблизиться до Сонця і може сяяти яскравіше за Венеру в ранковому небі, або навіть бути видимою вдень. Однак це не гарантовано.

“Присонячні комети Крейця наближаються приблизно на 50 000 кілометрів до поверхні, просто проходячи через нижні шари сонячної атмосфери (корону). Більшість просто випаровується у гарячій сонячній атмосфері”, – розповіли в Європейському космічному агентстві.

Час покаже, чи переживе комета A11bP7I це наближення, і чи буде її видно у небі.

Мінно-пошукові бельгійські вівчарки Ахілл та Квад знайшли 286 вибухонебезпечних предметів на замінованих територіях Миколаївщини, після чого сапери ДСНС знищили небезпечні предмети.

Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” відновили надійність живлення окупованої Запорізької атомної електростанції.

Один із найпопулярніших новинних сайтів у світі CNN оголосив про запровадження частково платного доступу до своїх матеріалів.

У Генеральному штабі повідомили оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 2 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 118 бойових зіткнень.

Український інститут національної памʼяті почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх членів родин. Зауважується, що отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненщини.