Наказу про вихід з Вугледару не було, його прийняли на місцях — аеророзвідник 72 ОМБр

Джерело: Микола Ворошнов у Фейсбуці 

Вище військове керівництво не давало наказу про вихід з Вугледару (Донеччина), стверджує аеророзвідник 72 ОМБр Микола Ворошнов. Він наголосив, що втримати місто було неможливим, оскільки ЗС РФ здійснювали тиск на Вугледар з трьох напрямків. Про це ж говорили напередодні аналітики проєкту DeepState.

Місто вдалося утримувати силами ЗСУ два роки,  але воно зазнавало інтенсивного тиску російських сил, що наступали із флангів. Аналітики проєкту DeepState 1 жовтня повідомляли, що російські війська, ймовірно, захопили місто Вугледар. Аналітики ISW зранку стверджували те саме.

Лише 2 жовтня стало відомо, що військове командування України дало зелене світло для маневру з виведення підрозділів з Вугледара, що в Волноваському районі Донецької області.

“Вугледар пав. Вугледар був приречений, врятувати його було неможливо. А от людей врятувати можна було. Але наказу про вихід так і не дали. Всі в місті і довкола нього розуміли що відлік йде на дні, а потім вже й на години, але наказу на відхід так і не надійшло. Куди будемо відходити? А х*й його зна. Поки у ворога буде вистачати сил нас гнати – ми будемо сунутись назад”, — написав Микола Ворошнов.

Фото: Микола Ворошнов

Пізніше він опублікував інший пост, де підкреслив, що “питання відходу з такого стратегічного рубежу як Вугледар – це не компетенція командира бригади, це набагато вище”.

Тому усі ці закиди про бардак з заміною комбрига в 72 – це суцільна бздура. Так, щось десь є, але навряд це має стратегічний вплив. Невчасно? Ну може, але я хз яка там процедура на цих рівнях. Просто нагадаю що колишнього комбрига 72ки – Славяна, теж міняли на Вінніка у розпалі Бахмутської різні, в серпні 22го”, — додав він.

Фото: Микола Ворошнов

У Чернігівській області внаслідок російського обстрілу загорівся газовоз. Загинуло три людини, четверо – поранено. Серед жертв та постраждалих є діти.

1 жовтня 2024 року компанія JYSK — один з провідних міжнародних рітейлерів товарів для дому…

30 вересня в UNIT.City відбувся форум “Жінки, які змінюють Україну”. Захід присвячено стійкості та лідерству,…

Північні райони Донецької області залишаться без водопостачання на невизначений період через пошкодження, спричинені російськими обстрілами.

Сьогодні, 3 жовтня, генеральний секретар НАТО Марк Рютте здійснив офіційний візит до Києва, де зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським. Це його перший закордонний візит після вступу на посаду 1 жовтня.