Лікар Марк Чавес визнав свою причетність до обставин смерті Метью Перрі

Джерело: BBC

Лікар Марк Чавес – один з обвинувачуваних у причетності до смерті актора Метью Перрі – визнав свою провину у суді.

54-річний лікар керував клінікою з виготовлення кетаміну та продавав таблетки з кетаміном іншому лікарю – Сальвадору Пласенсії, який, своєю чергою, продавав таблетки Метью Перрі.

Чавес визнав, що отримував кетамін зі своєї колишньої клініки і від оптового розповсюджувача за підробленим рецептом.

За даними прокурорів, помічник актора – Кеннет Івамаса – спілкувався з Чавесом та Пласенсією, аби забезпечити Перрі кетаміном за кілька тижнів до його смерті. Загалом на препарат він витратив 50 000 доларів.

Чавес та Пласенсія переписувались у соцмережі щодо того, скільки грошей зможуть виманити у Перрі на кетамін.

Визнання провини дає змогу Чавесу зменшити термін покарання, хоча йому все одного загрожує до 10 років ув’язнення. Вирок лікарю винесуть 2 квітня 2025 року. До цього часу він перебуватиме на волі під заставу.

Додамо, що окрім Чавеса, Івамаси та Пласенсії, серед обвинувачених – Джасвін Сангха, помічниця Пласенсії – та ще один посередник.

Компанію SpaceX Starship звинувачують у завдаванні шкоди сусіднім громадам, дикій природі та екосистемам. Зокрема йдеться про скидання стічних вод у водойми під час випробувань та запуску ракет.

У Чернігівській області внаслідок російського обстрілу загорівся газовоз. Загинуло три людини, четверо – поранено. Серед жертв та постраждалих є діти.

Сім’я французького мореплавця, який торік загинув у підводному човні “Титан”, під час занурення до уламків лайнера “Титанік”, вимагає від компанії OceanGate $50 млн компенсації.

У Львові хірурги Центру дитячої медицини лікарні “Охматдит” провели операцію 7-річному Святославу, у якого стався розрив селезінки. Хлопчик отримав травму, коли під час копання картоплі з родиною випадково впав.

1 жовтня 2024 року компанія JYSK — один з провідних міжнародних рітейлерів товарів для дому…