У Нідерландах вперше оштрафували чоловіка за сексуальне домагання на вулиці

Джерело: Reuters

У Нідерландах суд оштрафував чоловіка за домагання і залякування жінки в Роттердамі. Це перший випадок застосування нового закону, який діє з липня і покликаний протидіяти сексуальним домаганням у громадських місцях.

33-річного чоловіка оштрафували на 100 євро, з додатковим штрафом у 180 євро за повторне правопорушення.

Штрафи наклали на основі доказів, отриманих від групи під прикриттям, яка працює в рамках пілотного проєкту у трьох містах – Роттердамі, Утрехті і Арнемі.

Суд зазначив, що команда під прикриттям бачила, як чоловік домагався жінки, гукаючи її, підходячи до неї, кладучи руки на її стегна і тримаючи її.

“Сексуальне залякування когось на вулиці змушує людей відчувати себе в небезпеці і не дає їм можливості бути самими собою на публіці”, – йдеться в рішенні суду.

  • Президент України Володимир Зеленський 17 червня підписав закон, який встановлює штрафи за образливі повідомлення сексуального характеру з використанням електронних комунікацій.

Компанію SpaceX Starship звинувачують у завдаванні шкоди сусіднім громадам, дикій природі та екосистемам. Зокрема йдеться про скидання стічних вод у водойми під час випробувань та запуску ракет.

У Чернігівській області внаслідок російського обстрілу загорівся газовоз. Загинуло три людини, четверо – поранено. Серед жертв та постраждалих є діти.

Сім’я французького мореплавця, який торік загинув у підводному човні “Титан” під час занурення до уламків лайнера “Титанік”, вимагає від компанії OceanGate $50 млн компенсації.

У Львові хірурги Центру дитячої медицини лікарні “Охматдит” провели операцію 7-річному Святославу, у якого стався розрив селезінки. Хлопчик отримав травму, коли під час копання картоплі з родиною випадково впав.

1 жовтня 2024 року компанія JYSK — один з провідних міжнародних рітейлерів товарів для дому…