Швейцарія має намір надати Україні $1,76 млрд для відновлення, але не одразу

Джерело: урядовий портал

Швейцарія планує виділити 1,76 мільярда доларів на проєкти відновлення в Україні протягом наступних чотирьох років. Фелікс Бауманн, посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова додав, що зазначену суму буде розподілено на кілька напрямків.

За словами Бауманна, понад 1,17 млрд доларів спрямують на розвиток місцевого самоврядування, заходи з розмінування та гуманітарну допомогу. Решту коштів планується використати для реалізації програм відновлення, залучивши до них швейцарський приватний сектор.

Для забезпечення ефективності виконання цих проєктів буде призначено спеціального представника, який контролюватиме їх реалізацію. Бауманн також зазначив, що у Києві вже працює делегація швейцарського приватного сектору, яка оцінює потреби України в середньо- та довгостроковій перспективі.

Допомога Швейцарії також сприятиме створенню нових робочих місць у різних регіонах України. Крім того, Бауманн нагадав, що Швейцарія вже тривалий час підтримує Україну, впроваджуючи програми децентралізації, відновлення, спільні проєкти з Укрзалізницею, а також допомагає країні в підготовці до опалювального сезону.

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що 3 жовтня, у Полтаві зросла кількість загиблих внаслідок російського удару по навчальному закладу. Нині кількість загиблих становить 59 осіб.

Протягом століть російська “імперія” посягала на українське у будь-якому його прояві, намагаючись знищити нашу ідентичність…

У лікарні Рівного помер захисник із села Сварицевичі Костянтин Пляшко. Зустріч та поховання воїна відбулися у середу, 2 жовтня. 

3 жовтня Парламентська Асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію Вшанування 90-х роковин Голодомору — Україна знову постає перед загрозою геноциду.

3 жовтня президент Володимир Зеленський  відповів на запитання про Вугледара. Стратегічно важливе місто на Донеччині цього тижня зайняла російська армія. Українські військові напередодні повідомили про відхід із Вугледару.