У 7-річного хлопчика розірвалась селезінка, коли він з сім’єю копав картоплю

Джерело: Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”/Facebook

У Львові хірурги Центру дитячої медицини лікарні “Охматдит” провели операцію 7-річному Святославу, у якого стався розрив селезінки. Хлопчик зазнав травми, коли під час копання картоплі з родиною випадково впав.

7-річний Святослав разом із родиною виїхав у село до родичів копати картоплю. Під час роботи хлопчик спіткнувся і впав на металевий кошик, що викликало сильний біль у шиї та плечах. Це стало сигналом про можливу наявність рідини у черевній порожнині. Дитину терміново доставили до Центру дитячої медицини.

“Такі випадки трапляються рідко. Перша думка батьків, коли дитина падає, точно не про таку серйозну травму, як розрив селезінки. У випадку Святослава після травми йому дали ібупрофен, біль трохи зменшився. Батьки зрозуміли, що щось серйозне, коли дія знеболювального закінчилася, і біль почав наростати. Тоді вони одразу поїхали до медиків”, – зазначила дитяча хірургиня Тетяна Катринець.

Лікар УЗД під час обстеження виявив велику кількість рідини у черевній порожнині та запідозрив розрив селезінки. Спочатку медики стабілізували стан Святослава, а потім провели лапароскопію. Виявивши місце розриву, вони вимили кров і встановили дренаж для відведення залишків рідини. Через кілька днів дренаж забрали.

“Ніколи не думали, що звичайна поїздка в село копати картоплю може завершитися операцією”, – розповіла мама Святослава.

  • У Львівській області автомобіль злетів у кювет. Внаслідок ДТП загинув водій, двоє пасажирів травмувались. Виявилось, що причиною всьому став буйвіл, що вибіг на дорогу.
  • Зоозахисна організація UAnimals повідомила про нову справу жорстокого поводження з тваринами на Львівщині: нині поліція не вилучає собаку у власників, котрі вже забили одного пса лопатою на своїй території.
  • Директора одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області підозрюють у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві щодо дітей.

У своєму заповіті данський магнат з виробництва масла Ларс Еміль Бруун зазначив, що його величезна колекція монет, банкнот та медалей, яку він збирав понад 60 років, мала залишатися недоторканною на випадок знищення національної колекції Данії. І лише через століття колекцію можна було б продати на користь його нащадків. 

Україна вже отримала понад третину з 500 тисяч боєприпасів, які мають бути передані в рамках чеської ініціативи до кінця року, повідомив посол України в Чехії Василь Зварич.

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що 3 жовтня, у Полтаві зросла кількість загиблих внаслідок російського удару по навчальному закладу. Нині кількість загиблих становить 59 осіб.

Протягом століть російська “імперія” посягала на українське у будь-якому його прояві, намагаючись знищити нашу ідентичність…

В Індії поліція затримала близько 600 працівників компанії “Samsung Electronics” ‒ одного з найбільших у світі виробників напівпровідників та комп’ютерних мікросхем, а також членів профспілки за організацію вуличного протесту.