JYSK святкує 20 років діяльності в Україні та підтримує благодійні ініціативи

1 жовтня 2024 року компанія JYSK — один з провідних міжнародних рітейлерів товарів для дому та меблів — відзначає 20-річчя своєї діяльності на українському ринку. За два десятиліття JYSK зарекомендувала себе як надійний бренд, що пропонує якісні товари за доступними цінами, і стала важливим гравцем на ринку.

Перший магазин JYSK в Україні відкрився у 2004 році за франшизою, а у 2012 році компанія викупила права на франшизу і почала активно розвивати бізнес в Україні. Станом на жовтень 2024 року мережа налічує 100 магазинів у різних регіонах країни, зокрема відкриття ювілейного магазину у м. Чернівці відбулося 3 жовтня.

JYSK продовжує діяльність в Україні, попри російське вторгнення. Компанія інвестувала вже 400 млн грн у розвиток: відкрито 20 нових магазинів, реконструйовано 17 наявних та відбудовано 6 магазинів, що постраждали від війни. JYSK також сплатив понад 2 млрд грн податків до українського бюджету і створив нові робочі місця, підтримуючи економіку країни в складний період.

Крім того, JYSK активно займається благодійністю: з початку повномасштабної війни компанія передала понад 70 млн грн на благодійні проєкти, підтримку військовослужбовців та ветеранів. Понад 1 мільйон покупців долучились до благодійних ініціатив, організованих JYSK. Компанія також передала понад 1000 книг українських і скандинавських авторів в бібліотеки 15 сиротинців по країні.

З нагоди свого 20-річчя в Україні JYSK спільно з ГО “Повернись Живим” запустив новий благодійний проєкт “Додай руху для сили духу”, метою якого є зібрання 10 млн грн на спорядження для адаптивного спорту для ветеранів та ветеранок. Кожен охочий може підтримати ініціативу, зробивши донат за посиланням https://savelife.in.ua/power-to-recover/  або придбавши тематичну наліпку чи сумку-шопер у магазинах JYSK з 3 до 30 жовтня.

На пресконференції, присвяченій ювілею, виступили виконавчий директор JYSK Україна Євген Іваниця, Заступник місії Посольства Данії в Україні і Єнс Мартін Альсбрік і голова фонду “Повернись Живим” Тарас Чмут. 

Чмут нагадав про минулу ініціативу з продажу відомих гномів, кошти з якої пішли на забезпечення нових батальйонів для гуманітарного розмінування територій Київщини, Харківщини та інших деокупованих регіонів. Він також наголосив на важливості нової ініціативи, спрямованої на підтримку ветеранів через спорт: “Це практичний та ветеранський проєкт, який акумулює 10 млн грн на закупівлю спортивного спорядження для українських військових”.

Євген Іваниця підкреслив, що компанія продовжує роботу навіть в умовах війни, ставлячи безпеку працівників на перше місце. Магазини не приймають покупців під час повітряних тривог, а у прифронтових зонах роботу не відновлено. Він також згадав про те, що JYSK повністю припинив діяльність у Росії, закривши там 13 магазинів у березні 2022 року.

Єнс Мартін Альсбрік зазначив, що міжурядове партнерство між Україною та Данією, зокрема щодо надання F-16, тісно пов’язане з гуманітарною допомогою, і JYSK відіграє важливу роль у підтримці українців під час війни. Він поділився своїми особистими враженнями про відновлення роботи магазину JYSK у Бучі після деокупації: “Це дало мені надію, що Україна обов’язково переможе”.

Ювілей JYSK ознаменувався знижками та акціями у магазинах по всій Україні. Компанія продовжує свій розвиток та благодійну діяльність, роблячи свій внесок у відбудову країни та підтримку тих, хто захищає її незалежність.

Програма російського відеохостингу Rutube зникла з магазину додатків для Android Google Play.

Україна вже отримала понад третину з 500 тисяч боєприпасів, які мають бути передані в рамках чеської ініціативи до кінця року, повідомив посол України в Чехії Василь Зварич.

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що 3 жовтня, у Полтаві зросла кількість загиблих внаслідок російського удару по навчальному закладу. Нині кількість загиблих становить 59 осіб.

Протягом століть російська “імперія” посягала на українське у будь-якому його прояві, намагаючись знищити нашу ідентичність…

У лікарні Рівного помер захисник із села Сварицевичі Костянтин Пляшко. Зустріч та поховання воїна відбулися у середу, 2 жовтня.