У Мінфіні пропонують заборонити ІТ-фахівцям бути на спрощеній системі оподаткування

Джерело: Ніна Южаніна

Народна обраниця та членкиня Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що Мінфін хоче заборонити ІТ-фахівцям бути на спрощеній системі оподаткування.

Така дискусія розгорнулась навколо Дія. Сіті під час обговорення підвищення податків. За словами нардепки, представники Дія.Сіті закликали не змінювати їм ставку військового збору, посилаючись на те, що влада обіцяла чинний режим на 25 років.

Вони додали, що у випадку підвищення ставки, бюджет може отримати навіть менше надходжень, адже ІТ-фахівці почнуть переходити на третю групу ФОП.

“Договорились до того, що для третьої групи ФОПів треба зробити військовий збір більшим, ніж 1% з обороту (як передбачено в законопроєкті). Розумієте ж чому, бо 5% ПДФО і 5% з обороту — це рівні умови. А якщо зрушиться відсоток по ВЗ з 1,5% до 5%, а для ФОП 1% — то перетік гарантований”, – пояснила Южаніна.

На це заступниця міністра фінансів відповіла, що ІТ-фахівцям потрібно заборонити бути на спрощеній системі оподаткування.

Ніна Южаніна наголосила, що поки – це лише дискусія і вона сподівається, що вона не переросте у реальні пропозиції на засіданні комітету 4 жовтня.

“Але зверніть увагу, якими категоріями мислять у владі: ЗАБОРОНИТИ ще один вид діяльності на ССО, звузити її ще більше! А потім запевняти, що “ми не збираємося реформувати спрощену систему до реформи ДПС, спрямованої на підвищення довіри платників податків”. З такими темпами “общипування гусей” — приватного підприємництва в Україні може й не залишитися”, – попередила нардепка.

Суд США перегляне справу братів Еріка та Лайла Менендесів, яких ув’язнили понад 30 років тому за вбивство батьків.

Меланія Трамп висловила підтримку права жінок на аборт, що різко розходиться з позицією її чоловіка, кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

За даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський є одним з фаворитів букмекерів на отримання Нобелівської премії миру.

За інформацією місцевої влади, станом на 4 жовтня російські військові знаходяться за 7 км від околиць Покровська, що на Донеччині. Через російські обстріли пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде мінливою і неоднорідною, але опади можливі в більшості…