Кім Кардаш’ян закликала звільнити братів Менендесів, засуджених за вбивство батьків

Джерело: Variety

Відвідавши Еріка та Лайла Менендесів у в’язниці, Кім Кардашьян написала есе з вимогою звільнити братів, яких засудили за вбивство батьків у 1996 році.

“Ми всі є результатом нашого досвіду. Вони формують те, ким ми були, ким ми є, і ким будемо. Фізіологічно та психологічно час змінює нас, і я сумніваюся, що хтось буде називати себе тією ж людиною, якою був у 18 років. Я знаю, що ні!” – написала Кардаш’ян у листі.

За її словами, вони протягом багатьох років зазнавали сексуального, фізичного та емоційного насильства з боку батьків. За словами Лайла, насильство почалося, коли йому було всього 6 років, а Ерік сказав, що його ґвалтував батько понад десять років. 

“Після років жорстокого поводження та справжнього страху за своє життя, Ерік і Лайл обрали те, що на той час вважалося єдиним виходом – неймовірний спосіб уникнути свого кошмару”, – написала модель.

Кардаш’ян відвідала братів та після спілкування з ними наголосила, що “вони – не монстри”.

“Вони добрі, розумні та чесні люди. У місцях позбавлення волі обидва мають зразкову дисципліну. Вони здобули кілька вищих ступенів, працювали опікунами для літніх ув’язнених у хоспісі та були наставниками в коледжських програмах – прагнучи віддавати користь іншим”, – сказала Кім.

Вона написала есе незабаром після новини про те, що в листопаді відбудеться судове слухання, оскільки окружний прокурор Лос-Анджелеса отримав нові докази того, що Хосе Менендес нібито розбещував своїх двох синів. 

Що трапилось?

Брати застрелили своїх батьків, Хосе та Кітті Менендес, у їхньому ж будинку у Беверлі-Хіллз у 1989 році. Тоді обвинувачення заявило, що брати вбили батьків з метою успадкувати статки свого батька.

Та напередодні, 3 жовтня, окружний прокурор Лос-Анджелеса Джордж Гаскон повідомив, що є “моральне та етичне зобов’язання” розглянути докази, надані братами у 2023 році, в яких стверджується, що вони зазнали сексуального насильства з боку батька і діяли у межах самооборони.

Суспільний інтерес до братів виник після того, як у вересні вийшов серіал Netflix про братів – “Монстри: Історія Лайла та Еріка Менендеса”.

Одразу після вбивства прокурори заявили, що брати вбили батьків, аби заволодіти їхніми статками. Більшість отриманих у спадок коштів Ерік та Лайла потратили на годинники Rolex, автомобілі та елітну нерухомість.

Коли брати стали підозрюваними у вбивстві, їхня справа широко транслювалась на телебаченні. На першому судовому розгляді присяжні не зійшлись в єдиній думці після того, як Ерік і Лайла заявили про насилля, яке тривало кілька років поспіль.

На другому суді заяву братів про насилля відхилили і визнали їх винними. Відтак, у 1996 році братам винесли вирок: пожиттєве ув’язнення без права на умовно-дострокове звільнення.

На момент вбивства у 1989 році Лайлі був 21 рік, а Еріку – 18.

Серед доказів, представлених братами минулого року, лист Еріка своєму двоюрідному брату, написаний у 1988 році. У листі Ерік згадує про сексуальне насильство з боку батька.

“Жодне з цих свідчень не підтверджене. На цей час ми не готові сказати, віримо ми чи не віримо цій інформації. Але ми тут, щоб сказати вам, що у нас є моральне та етичне зобов’язання розглянути те, що нам передають”, – сказав прокурор.

Він додав, що перегляд справи потенційно може привести до перегляду вироку чи нового судового процесу. Слухання призначили на 26 листопада.

Прокурор також розповів, що після виходу серіалу отримав низку дзвінків. Родичі Еріка та Лайла заявили, що брати “стали жертвами цієї гротескної шокуючої драми”, а творець серіалу Раян Мерфі наголосив, що негативна реакція родичів “була передбачена”.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.