В Нацполіції спростували інформацію про поширення тренду «хромінг» в Україні

Джерело: Національна поліція України

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.

Суть челенджу полягає в тому, що підлітки та діти вдихають токсичні пари побутових засобів: лаку для нігтів, маркерів, аерозолів та інших побутових речовин для отримання психоактивного ефекту.

“Зауважимо, що у дописах, які були нещодавно поширені в українських медіа, уся викладена інформація опирається на думку іноземних дослідників, взята з джерела іноземного медіа, та описує таку проблематику підлітків за кордоном”, – пояснили в Нацполіції.

Правоохоронці додали, що в Україні подібних випадків не зафіксовано й в українському сегменті інтернету немає популярності цього тренду.

Детальніше про те, що таке “хромування”, його негативні наслідки для здоров’я, зростання впливу соціальних мереж та як розпізнати цю проблему й захистити дитину читайте в матеріалі “Букв”.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.