У Польщі покажуть фільм «Іржа», на зйомках якого Болдвін застрелив українку Гатчінс

Джерело: Variety

На кінофестивалі EnergaCamerimage у Торуні, Польща, відбудеться світова прем’єра фільму “Іржа”, під час зйомок якого 3 роки тому Алек Болдвін смертельно поранив українську операторку Галину Гатчінс.

Зокрема три роки тому на знімальному майданчику на ранчо Бонанза-Крік 42-річну операторку з України Галину Гатчінс було смертельно поранено пострілом, який зробив виконавець головної ролі Алек Болдвін. Актор мав вистрілити холостими патронами, проте пістолет був заряджений бойовими.

Після показу відбудеться дискусія з режисером Джоелем Соузою, який також постраждав у жовтні 2021 року під час зйомок у Нью-Мексико. До знімальної групи також увійшли операторка Б’янка Клайн, яка завершила роботу над фільмом, і Стівен Лайтгілл, наставник кіношколи Гатчінс AFI. Вони обговорюватимуть події навколо фільму, включаючи завершення фільму, а також безпеку на знімальному майданчику та роль жінок у кінематографі.

Фільм “Іржа” розповідає історію 13-річного хлопчика, який, покинутий напризволяще після смерті батьків у Вайомінгу в 1880-х роках, тікає разом зі своїм дідусем, якого засудили до повішення за випадкове вбивство.

“Зберегти художнє бачення Гатчінс, попри те що це було надзвичайно складним завданням для всієї знімальної групи, було справді важливо для режисерів, які сподівалися виконати свій обов’язок завершити її роботу. Завдяки майстерності Клайн операторська робота залишається незмінною протягом усього фільму”, – прокоментували організатори EnergaCamerimage.

За словами директора фестивалю Марека Зидовича, EnergaCamerimage був важливою подією для української кінематографістки. На кінофестивалі у 2021 році, який відбувся через кілька тижнів після трагедії, вшанували пам’ять Галини хвилиною мовчання, а група операторів обговорила безпеку на знімальному майданчику.

Довідка. Гатчінс високо цінили як талановиту операторку. Вона працювала над фільмами “Заклятий ворог” 2020 року, “Сліпий вогонь” 2020 року та “Дарлін” 2019 року. Її посмертно зробили почесним членом Американського товариства кінематографістів. Також AFI заснував Меморіальний стипендіальний фонд Галини Гатчінс.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Наступник лідера угруповання “Хезболла” Хасана Насралли, Хашем Сафієддін, убитий після удару ізраїльських літаків по Бейруту, повідомили кілька поінформованих джерел.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, заборонив співаку Джастіну Біберу розповідати, що відбувалося на його “скандальних вечірках”.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

Американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія.