На Запорізькому напрямку росіяни застосовують тактику штурмів малими групами

Джерело: Владислав Волошин в етері телемарафону

Речник ОУВ “Таврія” полковник Владислав Волошин поінформував, що на Півдні російські війська застосовують тактику малих штурмових груп, із чисельністю особового складу до відділення, переважно без допомоги важкої техніки.

Речник пояснив, що переважно ворог користується малими швидкісними транспортними засобами на кшталт баггі, мотоциклів, квадроциклів. Саме такі транспортні засоби призначені для швидкого подолання відстані від однієї до другої траншеї, щоб не підірватися на мінно-вибухових загородженнях, які встановлені перед лінією оборони для зупинки важкої техніки.

Так, легка техніка швидко їх долає і не підривається. Тому штурмова група заходить на траншею, тоді як слідом за нею одразу прямує група закріплення.

Тактика приносила ворогу успіхи на інших напрямках. Тому, скоріше за все, він надалі продовжуватиме застосовувати її і на Запорізькому напрямку, — пояснив Волошин.

Раніше Волошин повідомив, що війська РФ готуються до атак на Запорізькому напрямку. Мета – вийти на адмінкордони Донеччини та окупація міста Запоріжжя.

За словами Волошина, на цей час спостерігається зосередження сил та засобів ворога для штурмових дій.

“Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного. Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють і Вугледар, і далі Курахове”, – пояснив речник.

Він додав, що подібні підрозділи росіяни також формують і поблизу Роботиного, аби захопити позиції ЗСУ і просунутись на Оріхів.

Скупчення військ РФ поблизу Роботиного підтвердив і речник 118 Окремої механізованої бригади ЗСУ Дмитро Пелих. Проте він вважає, що на цьому напрямку мета росіян – Запоріжжя.

У британській розвідці попередили, що після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.