Німеччина погодила продаж суттєвих обсягів зброї для Туреччини

Джерело: Spiegel

Німеччина схвалила значні обсяги продажу зброї для Туреччини, що знаменує зміну в тенденціях відносин між двома країнами після кількох років “холодної” співпраці.

Як повідомляється, німецький виробник MBDA отримав дозвіл на експорт до Туреччини 100 ракет протиповітряної оборони для військових кораблів, орієнтовна вартість яких становить близько 100 мільйонів євро. Крім того, Туреччина отримає торпеди SeaHake на суму 156 мільйонів євро.

Окрім цього, низка німецьких збройних компаній отримала дозвіл на постачання Туреччині комплектів для модернізації підводних човнів класу U20 та запасних частин для двигунів корветів і фрегатів на загальну суму 1,9 мільйона євро. Загальна вартість цих угод може сягати 336 мільйонів євро.

Для порівняння, протягом усього 2023 року Німеччина погодила продаж зброї Туреччині лише на суму 1,22 мільйона євро в рамках 17 дрібних проєктів. У першому кварталі цього року загальна вартість затвердженого експорту зброї становила 23 мільйони євро.

Німеччина схвалила значні обсяги продажу зброї для Туреччини, що знаменує зміну в тенденціях відносин між двома країнами після кількох років “холодної” співпраці.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.