У віці 28 років помер Семмі Бассо, відомий як людина із синдромом передчасного старіння

Джерело: La Repubblica

Італійський вчений Семмі Бассо, відомий своїми дослідженнями рідкісної хвороби прогерії, помер у віці 28 років. Він страждав від цієї генетичної недуги, яка спричиняє передчасне старіння. Про смерть Бассо повідомила заснована ним Асоціація для підвищення обізнаності про прогерію та збору коштів на наукові дослідження.

За день до смерті Бассо отримав журналістську премію Паоло Ріцці у Венеції. Вчений помер раптово в суботу ввечері під час вечері в ресторані в місті Асоло, провінція Тревізо. Попри спроби реанімації, врятувати його не вдалося. Бассо нещодавно повернувся з поїздки до Китаю.

Довідка. Семмі Бассо народився 1995 року в Скіо, на півночі Італії. У віці двох років йому діагностували прогерію Хатчінсона-Гілфорда — надзвичайно рідкісне захворювання, що вражає лише 1 з 20 мільйонів людей.

Присвятивши своє життя вивченню цієї хвороби, у 2018 році він закінчив факультет природничих наук Університету Падуї, де захистив дисертацію на тему можливих методів лікування прогерії.

У 2005 році, за власної ініціативи, Бассо заснував Італійську асоціацію прогерії Семмі Бассо, яка займалася підтримкою наукових досліджень та збором коштів для вивчення цього захворювання. Він здобув міжнародну популярність завдяки своїм виступам у ЗМІ, підвищуючи обізнаність про прогерію. Ще він знявся в документальному фільмі National Geographic про подорож Сполученими Штатами.

Надзвичайний стан оголошено в кількох районах Флориди (США) після попередження синоптиків про можливе посилення тропічного шторму “Мілтон”. Він може вдарити по узбережжю Мексиканської затоки, що вже постраждало від попереднього урагану “Хелейна”.

Петиція не скасовувати спрощену систему оподаткування для інтернет-провайдерів отримав підтримку 25 тисяч підписів на сайті Кабінету міністрів України. Петиція, подана 20 серпня, станом на 6 жовтня набрала понад 25 тисяч голосів і тепер підлягає розгляду урядом.

Президент України Володимир Зеленський увів у дію нові санкції, які стосуються низки фізичних осіб та компаній. Відповідний указ був підписаний після рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) від 5 жовтня 2024 року, яке стосується застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про черговий випадок воєнного злочину російських військ — розстріл беззбройних українських військовослужбовців у Нью-Йорку, що на Донеччині.

На 63 році життя після тривалої хвороби помер Крістофер Чікконе, який є молодшим братом Мадонни. Його смерть настала незадовго після втрати їхньої мачухи Джоан Клер Чікконе, яка пішла з життя у вересні.