На Закарпатті затримали чоловіка, який намагався вивезти 2 скрипки 18-19 століть до Європи

Джерело: Закарпатська митниця

Закарпатські митники виявили спробу незаконного перевезення двох скрипок 18-19 століть без документів.

“На митному посту “Малий Березний”, що на українсько-словацькому кордоні, закарпатські митники спільно з прикордонниками упередили незаконне вивезення старовинних музичних інструментів, які можуть представляти культурно-історичну цінність”, – йдеться у дописі.

Зазначається, що порушником виявився 69-річний громадянин України, який у транспортному засобі марки Ford переміщував через митний кордон України дві раритетні скрипки за підробленими документами.

Фото: митниця

Фото: митниця

Для перетину він обрав спрощену смугу контролю “зелений коридор”, що передбачає дотримання митного законодавства стосовно переміщення предметів, які потребують спеціальних дозвільних документів на вивезення за кордон.

“Два музичні інструменти у футлярах знаходилися у салоні автомобіля між передніми сидіннями пасажира та водія. Коли чоловік надав паспорти на смичкові музичні інструменти, то в інспекторів-пошуківців виникла підозра щодо правдивості даних у поданих документах. І недарма. Виявилося, що терміни виготовлення обох скрипок (1714 та 1873 роки) не сходяться із зазначеними у паспорті – 20 століття”, – розповіли митники.

Нині водій надає пояснення, а митниця готує повідомлення до правоохоронних органів про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального злочину.

Предмети правопорушення вилучені, а їх цінність встановить спеціаліст-експерт.

Під час обшуків у лікарки з Житомира, яку підозрюють у причетності до схеми з надання фіктивних інвалідностей для ухилення від мобілізації, правоохоронці вилучили понад 4,4 мільйона гривень.

До суду в американському штаті Каліфорнія надійшов позов проти зірки кантрі-музики Гарта Брукса щодо звинувачень у зґвалтуванні, сексуальному насильстві та побоях.

Український режисер та командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов опублікував допис у соціальних мережах, де висловив своє бачення щодо поточної ситуації на фронті та в суспільстві. Він наголосив, що терміни “перемога” в публічному просторі дедалі частіше замінюються на “перемовини”, а “мобілізацію” замінили “економічним бронюванням.

Журналістка британського телеканалу Sky News Бет Рігбі відмовилась від інтерв’ю із колишнім прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, оскільки їй не дозволили робити запис розмови.

У Швеції та Норвегії розпочинається Нобелівський тиждень, під час якого будуть оголошені лауреати Нобелівської премії 2024 року.