Австралієць зв’язав тросами дітей, які без дозволу плавали у його басейні

Джерело: BBC

В Австралії чоловік зв’язав тросами трьох дітей та утримував їх у своєму будинку через те, що вони без дозволу плавали у його басейні. Його визнали винним у нападі за обтяжувальних обставин.

Скриншот

Інцидент стався у березні 2024 року у місті Брум.

За даними поліції, діти трьох, семи й восьми років проникли на територію будинку 46-річного Матея Раделіча та без його дозволу скупалися в його басейні. Чоловік їх упіймав, зв’язав руки тросом і викликав поліцію.

Скриншот

Чоловіка звинуватили за трьома пунктами нападу за обтяжувальних обставин. Суд визнав його винним за двома з них, адже старший хлопчик зміг вирватися та перебував в ув’язненні менше.

Згідно з рішенням, Раделіч застосував надмірну силу до дітей, враховуючи тривалість часу, протягом якого їх утримували – 37 хвилин.

Своєю чергою, адвокат чоловіка заявив, що арешт був законним, а клієнт не винен у тому, що поліція їхала на місце події так довго.

Суддя визнав, що поведінка дітей є порушенням громадського порядку, однак метод їхнього затримання був “нерозумним”. Крім того, вік кримінальної відповідальності у Західній Австралії становить 10 років.

На Матея Раделіча наклали штраф у розмірі 2 тисяч доларів та відсторонили від роботи на 12 місяців.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 5 жовтня повідомила, що обрала кандидатуру прем’єр-міністра і представить його опозиції.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас повідомив, що країна встановила “зуби дракона” на мосту через річку Неман, що веде до Калінінградської області РФ.

Пізно ввечері 9 жовтня російські війська вдарили по Одещині балістичними ракетами. Внаслідок чергового обстрілу портової інфраструктури у регіоні шестеро загиблих та восьмеро поранених.

9 жовтня у Москві президент Білорусі Олександр Лукашенко отримав новий великий кредит від Росії та найвищий державний орден цієї держави.